Υπάλληλοι “δύο ταχυτήτων” στο Δημόσιο

Υπάλληλοι “δύο ταχυτήτων” θα υπάρχουν πλέον στο Δημόσιο, όπως αποφασίστηκε από τη σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο  το απόγευμα της Πέμπτης. Αμφότεροι μίλησαν για τις αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου και υπήρξε συμφωνία  για μείωση του μισθού των νεοπροσλαμβανόμενων για μια δοκιμαστική περίοδο 2 ετών πριν μονιμοποιηθούν χωρίς να επηρεάζονται οι υπόλοιποι μισθοί.

Πιο συγκεκριμένα, σε καταρχήν συμφωνία για τις προαπαιτούμενες δράσεις που πρέπει να υλοποιήσει η Αθήνα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί θετικά η τρέχουσα αξιολόγηση και να «ξεκλειδώσουν» τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στην πορεία προς την έξοδο από τη μνημονιακή εποχή, κατέληξαν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν έλαβαν αποφάσεις και για τις αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου, κάτι στο οποίο επιμένει η τρόικα και σύμφωνα με πληροφορίες επέλεξαν την προώθηση της μείωσης των μισθών των νεοπροσλαμβανομένων για μια διετή μεταβατική περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι παρεμβάσεις οι  αφορούν τη δημιουργία ενός νέου βαθμού (Ζ) που θα εντάσσονται όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι για τη δοκιμαστική περίοδο των δύο ετών πριν μονιμοποιηθούν, χωρίς να επηρεάζονται οι υπόλοιποι μισθοί.

Παράλληλα, συζητείται και η θεσμοθέτηση οικονομικών κινήτρων στους εκπαιδευτικούς που διορίζονται στην περιφέρεια ως επίδομα ενοικίου, εγώ όπως αποφάσισαν οι  κ. Σαμαράς και Βενιζέλος μετατίθενται για το μέλλον τυχόν μειώσεις στις προσωπικές διαφορές που λαμβάνουν εργαζόμενοι στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Σε ότι αφορά το Δημόσιο, επαναβεβαιώθηκε επίσης η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει και στην απόλυση των 5.500 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να καλυφθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων που είχε τεθεί στην αρχή του 2014.

About kymaeditor

Check Also

Τροποποιήσεις στη γραμμή 1 του μετρό και στη γραμμή 7 του τραμ

H ΣΤΑΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό  πως με εντολή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, λόγω διεξαγωγής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *