“Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις απέναντι σε ωμούς εκβιασμούς”

Στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές αναφέρθηκε ξανά ο Στάθης Λεουτσάκος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αρνήθηκε να δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα ψηφίσει ενδεχόμενη συμφωνία με τους δανειστές και τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κινηθεί έξω από το προγραμματικό της πλαίσιο».

«Βήματα πίσω δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση γιατί δεν οδηγούν πουθενά» διεμήνυσε στο εσωτερικό του κόμματος. «Διαπραγματευόμαστε στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής και οφείλουν οι εταίροι και δανειστές να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σε μια χώρα – μέλος της ΕΕ και της ΟΝΕ σα να είναι μια νέου τύπου αποικία και να την περιθωριοποιήσουν σε από αυτό που λεμε Ευρώπη. Ευρώπη δεν είναι Μεσαίωνας», πρόσθεσε. «Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις απέναντι σε ωμούς εκβιασμούς που δέχεται η χώρα μας και πρέπει να τους αναζητήσουμε, (…) τι θέλουν να μας πουν ότι ο αυτοκράτορας Σόιμπλε» καθορίζει την ευρωπαϊκή πορεία;», διερωτήθηke.

Κάνοντας λόγο για στραγγαλισμό της Ελλάδας, ο κ. Λεουτσάκος ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύεται «στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής και οφείλουν οι εταίροι και δανειστές να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σε μια χώρα – μέλος της ΕΕ και της ΟΝΕ σα να είναι μια νέου τύπου αποικία και να την περιθωριοποιήσουν σε από αυτό που λεμε Ευρώπη. Ευρώπη δεν είναι Μεσαίωνας».

About kymaeditor

Check Also

Μέχρι τις 8/12 συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι

Έως τις 8 Δεκεμβρίου θα συνεχίσουν οι δικηγόροι την αποχή, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *