Υπερψηφίστηκε με 155 “ναι” ο προϋπολογισμός – Kέρδος για τη κυβέρνηση μια βουλευτής

Όπως ήταν σχεδόν αναμενόμενο, ο προϋπολογισμός του 2015 υπερψηφίστηκε από τη Βουλή με ψήφους 155 υπέρ και 134 κατά με κέρδος ενός βουλευτή για τη κυβέρνηση. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στη συμφωνία με την τρόικα, το χρέος αλλά και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συνολικά ψήφισαν 290 βουλευτές. Εντύπωση προκάλεσε η ψήφος του ανεξάρτητου βουλευτή, Γρηγόρη Ψαριανού ενώ δεν ψήφισε η Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής, κ. Νταβρής, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ψήφισε ναι μόνο για τους προϋπολογισμούς του υπουργειου Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών και όχι για τους προϋπολογισμούς των άλλων υπουργείων.

Από την ψηφοφορία απουσίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, λόγω ασθένειας. Παρότι με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής δήλωσε ότι αν ήταν παρών θα ψήφιζε «ναι», η ψήφος του δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα γιατί δεν ήταν σε αποστολή της Βουλής όπως απαιτεί ο Κανονισμός.

Επίσης απουσίασαν, οι επτά κρατούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο Ευστάθιος Μπούκουρας (ανεξάρτητος, προερχόμενος από την ΧΑ).

Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προκύπτει πως η κυβέρνηση σίγουρα κέρδισε μία βουλευτή. Κανονικά η κυβέρνηση διαθέτει 155 βουλευτές, αλλά με την ασθένεια του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Χατζηοσμάν η δύναμη μειώθηκε στους 154 βουλευτές. Ωστόσο, με τη θετική ψήφου της βουλευτού Κατερίνας Μάρκου, η κυβέρνηση κέρδισε με 155 ψήφους την υπερψήφιση του προϋπολογισμού.

Μετά και τις ομιλίες κάποιων ανεξάρτητων βουλευτών κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό διεφάνη πάντως, πως η κυβέρνηση έχει κάποιους βουλευτές που βλέπουν πιο θετικά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

About kymaeditor

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγίες για τις εκλογές της Κυριακής

Τις οδηγίες για την εκλογή της Κυριακής έδωσε με ανακοίνωσή της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *