Υπογράφτηκε η σύμβαση για τον υποθαλάσσιο αγωγό σύνδεσης της Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ

Υποθαλάσσιος αγωγός θα συνδέει το νησί της Αίγινας με το δίκτυο της Αττικής αφού υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 32.520.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η Προγραμματική Σύμβαση υπογράφτηκε μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Αίγινας και υλοποιεί ένα καθολικό αίτημα των Αιγινητών, καθώς βάζει τέλος στην ταλαιπωρία του νησιού από τη λειψυδρία.

Όπως επισημαίνει η Περιφέρεια, πρόκειται για υψηλών τεχνολογικών απαιτήσεων έργο, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα: ο υποθαλάσσιος αγωγός θα έχει μήκος 14 χλμ. περίπου και θα συνδέεται με τα υφιστάμενα έργα στη Σαλαμίνα και την Αίγινα.

Το έργο θα λύσει το μεγάλο και κοστοβόρο πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει το νησί, καθώς τα τελευταία χρόνια εισέρχονται στο δίκτυο της Αίγινας περίπου 2,4-2,5 εκ. κυβικά μέτρα νερού ετησίως, για τη μεταφορά των οποίων δαπανώνται 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός 16 μηνών, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής.

About kymaeditor

Check Also

ΕΣΠ: Η “αναγέννηση” της Αγοράς Τροφίμων – Πυλώνας Ανάπτυξης για τον Πειραιά

Με την ευκαιρία της πρόσφατης συνέντευξης τύπου για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *