Υποσχέθηκε έργα η Δούρου

Ορκίστηκε, με πολιτικό όρκο,  το απόγευμα της Τετάρτης στο κλειστό Γυμναστήριο της Δροσούπολης του Δήμου Άνω Λιοσίων, νέα Περιφερειάρχης Αττικής η Ρένα Δούρου.

«Δημοκρατικά και συλλογικά ξεκινάμε για να γράψουμε, όχι απλά ένα νέο κεφάλαιο, αλλά ένα νέο βιβλίο στην Περιφέρεια. Ένα βιβλίο με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον». Αυτό τόνισε στη σύντομη ομιλία της, μετά την ορκωμοσία της, η νέα Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία πρόσθεσε ότι «οι πολίτες θα έχουν, από δω και στο εξής, τον πρώτο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής, για να γίνει η Αττική χώρος αντάξιος της μακράς ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσής της, χώρος ευημερίας και ανάπτυξης».

Υπόσχεση για έργα

Η νέα Περιφερειάρχης υποσχέθηκε «έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα που οι μνημονιακές πολιτικές έχουν κάνει εφιάλτη, έργα που εντάσσονται στο πλαίσιο ενός νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού προτύπου».

Επίσης, σημείωσε ότι «ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας κάθε άλλο παρά εύκολος είναι. Γιατί είναι ένας δρόμος διπλά ναρκοθετημένος. Ναρκοθετημένος σε επίπεδο θεσμικό αλλά και σε επίπεδο πολιτικής συγκυρίας», ασκώντας δριμεία κριτική στον Καλλικράτη, «ενός πλαισίου που ενώ δεν διασφαλίζει την οικονομική αυτονομία της Αυτοδιοίκησης, τη φορτώνει με την υλοποίηση μιας σειράς σπουδαίων αρμοδιοτήτων».

«Δρόμος της ευθύνης»

Τέλος, η κ. Δούρου, επισήμανε ότι «ο δύσκολος δρόμος μπροστά μας είναι ο δρόμος της ευθύνης. Εμείς σήμερα δεν αναλαμβάνουμε την άσκηση εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».

Παρών στην ορκωμοσία και ο Δήμαρχος Πειραιά 

Στην τελετή της ορκωμοσίας, , εκτός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, παραβρέθηκε πλήθος στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, (μεταξύ αυτών και ο Μανώλης Γλέζος)  οι δήμαρχοι Αθηνών και Πειραιά, καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έξω από το κλειστό γυμναστήριο ήταν συγκεντρωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί ένταση.

About kymaeditor

Check Also

Νέα γκράφιτι στα Σχολεία του Ρέντη και της Νίκαιας

Γκράφιτι δημιουργήθηκαν τις τελευταίες λίγες εβδομάδες στις προσόψεις του 4ου Νηπιαγωγείου Ρέντη και των Δημοτικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *