Υποτονική η εικόνα της πειραϊκής αγοράς

Υποτονική ήταν η εικόνα της πειραϊκής αγοράς από άποψη εμπορικής κίνησης, όπως επίσης χαμηλή ήταν και η επισκεψιμότητα από πλευράς καταναλωτών.

Περισσότερη κίνηση παρατηρήθηκε, και αυτήν τη φορά, σε καταστήματα μεγάλων αλυσίδων, τις οποίες φαίνεται ότι τελικά ευνοεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, με τις εκτιμήσεις της πειραϊκής αγοράς την Κυριακή 13 Απριλίου, που τα καταστήματα παρέμειναν ανοικτά, με βάση τον νέο νόμο.

«Τα όποια συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν με τον συνολικό τζίρο του εορταστικού δεκαημέρου, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων το άθροισμα του τζίρου το Σαββατοκύριακο στις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις ήταν πολύ κοντά στον τζίρο του περσινού Σαββάτου του Λαζάρου.

Σε κάθε περίπτωση, πλήρη εικόνα για την αποτελεσματικότητα της προαιρετικής λειτουργίας καταστημάτων τις επιπλέον Κυριακές θα αποκομίσουμε μετά και την Κυριακή 4 Μαΐου -πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου- που θα είναι επίσης ανοικτά τα καταστήματα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

About kymaeditor

Check Also

Κορονοϊός: 23340 νέα κρούσματα και 106 καταγεγραμμένοι θάνατοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 23.340, …