Υποτροφίες για Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στα ναυτιλιακά από το Ίδρυμα Λάτση.

Τη χορήγηση 20 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου «μάστερ» (Master’s) σε όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και δύο επιπλέον μεταπτυχιακών υποτροφιών στον τομέα των Ναυτικών και Ναυτιλιακών σπουδών (ναυτικό δίκαιο, ναυτιλιακή οικονομία, πολιτική και διοίκηση, μεταφορές, διαχείριση λιμένων και τερματικών σταθμών, ναυπηγική και ναυτική μηχανολογία κ.α.) ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Οι υποτροφίες αφορούν πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν όσοι επί πτυχίω υποψήφιοι θα αποφοιτήσουν το αργότερο στην εξεταστική του Ιουνίου 2015 και η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα 28 έτη, ενώ έχουν τεκμηριωμένη οικονομική αδυναμία για την κάλυψη του κόστους των σπουδών τους.

Στην επιλογή των υποτρόφων θα συνεκτιμηθούν, εκτός από την ακαδημαϊκή πορεία του υποψηφίου, η ποιότητα του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, καθώς και η τυχόν ύπαρξη κοινωνικών κριτηρίων (ανεργία γονέων, θέματα υγείας υποψηφίου, πολυτεκνία κ.ά.).

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά, από τη Δευτέρα 20 Απριλίου έως και την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος http://www.latsis-foundation.org/gr/1/arxikh.html. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν στους επιλεγέντες την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου 2015.

Η υποτροφία θα χορηγείται για μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών πλήρους φοίτησης, η επίσημη διάρκεια των οποίων μπορεί να κυμαίνεται από εννέα έως 24 μήνες. Για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, το ύψος της υποτροφίας συνίσταται στην καταβολή έως του ποσού των 900 ευρώ μηνιαίως, για όσους μήνες διαρκεί το μεταπτυχιακό.

Για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, το ύψος της υποτροφίας συνίσταται στην καταβολή έως του ποσού των 600 ευρώ μηνιαίως, για όσους μήνες διαρκεί το πρόγραμμα σπουδών.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο http://www.latsis-foundation.org/gr/39/suxnes_erothseis_(faq).html και για διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν με το Ίδρυμα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης [email protected]

About kymaeditor

Check Also

Δ. Μιχαηλίδου: Το ενδιαφέρον μας είναι εστιασμένο στην υγεία και στην ασφάλεια της 14χρονης

«Το ενδιαφέρον όλων μας αυτήν τη στιγμή είναι εστιασμένο στην έφηβη κοπέλα, στην υγεία και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *