Υπόμνημα στον Πρωθυπουργό από Αντιπεριφέρεια και φορείς του Πειραιά για την Ψυττάλεια.

Εμπεριστατωμένο υπόμνημα για τη τεκμηρίωση της διαφωνίας σχετικά με την επιπλέον επιβάρυνση της Ψυττάλειας με αστικά λύματα έστειλαν προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού και τη νεοσύστατη Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης , οι Δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης και Περάματος Γ. Λαγουδάκης και ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας- Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) δια του προέδρου του Γρ. Γουρδομιχάλη.
Αφορμή για την αποστολή του υπομνήματος στάθηκε η ανάθεση στην παραπάνω Επιτροπή της αρμοδιότητας των Έργων Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμων Ραφήνας- Πικερμίου και Σπάτων- Αρτέμιδας για τη διαχείριση των λυμάτων της Βορειοανατολικής Αττικής.
Οι φορείς της περιοχής του Πειραιά στο υπόμνημά τους τεκμηριώνουν και εξηγούν, αναλυτικά, τους λόγους της διαφωνίας τους με τη μεταφορά των λυμάτων της Βορειοανατολικής Αττικής στο ΚΕΛ Ψυττάλειας υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η «λύση» της Ψυττάλειας για όσους ακόμη την υποστηρίζουν και την επαναφέρουν είναι επιστημονικά και τεχνικά αστήρικτη και ξεπερασμένη».
Ακόμα, σημειώνουν ότι τυχόν μεταφορά των λυμάτων από τη ΒΑ Αττική στη Ψυττάλεια προσκρούει στη διεθνή πρακτική, στην αρχή της εγγύτητας και στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Καταλήγοντας οι φορείς του Πειραιά υπογραμμίζουν ότι μια σειρά λόγοι, που αναλύονται στο υπόμνημα «αυξάνουν τις πιθανότητες ενός σοβαρού σε μέγεθος και επιπτώσεις ατυχήματος, το οποίο θα επηρεάσει όλη την Αττική, θα καταστρέψει το Σαρωνικό και δεν θα είναι τεχνικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά διαχειρίσιμο»

About kymaeditor

Check Also

Κορυφαίος αυθεντικός ελληνικός προορισμός η Κάρπαθος σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ

Την πλούσια παράδοση της Καρπάθου αναδεικνύουν τα Γερμανικά ΜΜΕ σε πρόσφατα δημοσιεύματα. Η ταξιδιωτική πλατφόρμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *