Υπό όρους αποφυλάκιση κατηγορούμενης για το σκάνδαλο στον Οίκο Ναύτου

Aποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα καθώς και με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ η Ευγενία Γεωργαρίου που είχε κριθεί προφυλακιστέα για το σκάνδαλο στον Οίκο Ναύτου τον περασμένο Νοέμβριο.

Η υπάλληλος του ταμείου προσέφυγε μέσω του δικηγόρου της Γιάννη Γλύκα στον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη που χειρίστηκε την υπόθεση ο οποίος με διάταξή του έκανε δεκτό το αίτημά της.

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται στα τέλη Σεπτεμβρίου όταν ο ιδιοκτήτης 5 ιδιωτικών κλινικών της Αττικής κατήγγειλε ότι υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου του ζήτησαν να συνεργαστεί μαζί τους σε απάτη σε βάρος του Ταμείου ύψους 1.153.000 ευρώ. Ο καταγγέλλων είχε ήδη πληρωθεί το ίδιο ποσόν για υπηρεσίες που πράγματι είχε παράσχει στον Οίκο του Ναύτου.

Οι υπάλληλοι του πρότειναν να του καταβάλουν εκ νέου το ποσό χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς παραστατικά έγγραφα, που όμως είχαν ήδη εξοφληθεί. Ο κλινικάρχης θα κρατούσε το 50% των χρημάτων για τις «υπηρεσίες» του και οι υπάλληλοι θα μοιράζονταν τα υπόλοιπα χρήματα. Ο επιχειρηματίας συνεργάστηκε με τις αρχές και έπειτα από αστυνομική επιχείρηση παρουσία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση συνελήφθησαν 4 άτομα από τα συνολικά 6 που φέρονταν να εμπλέκονται στην απάτη, τα οποία προσπάθησαν να εισπράξουν 205.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη των κλινικών.

About kymaeditor

Check Also

Ηγουμενίτσα: Κατάσχεση 87,5 κιλών ακατέργαστης κάνναβης και σύλληψη δύο ατόμων

Σημαντική ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε σήμερα (2-3-2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσπρωτίας από το Τμήμα …