«Φέρτε πίσω τα λεφτά σας»- Έκκληση Φλαμπουράρη σε πολιτικούς που έχουν καταθέσεις εκτός Ελλάδας

Βαρύ μήνυμα έστειλε σε πολιτικούς και μη ο Αλέκος Φλαμπουράρης αφού ζήτησε από αυτούς που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό την επιστροφή των χρημάτων τους στην Ελλάδα. «Επαναπατρίστε τις καταθέσεις σας» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για φόρο σε υψηλά εισοδήματα, εμφανίστηκε αντίθετος στις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων και στο Ελληνικό και απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών

«Πρέπει όλοι οι πολιτικοί, και οι μη πολιτικοί, να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα, δίνουμε ένα αγώνα ύπαρξης και χρειάζεται και το 1 ευρώ αυτό ο αγώνας» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, διευκρίνισε όμως ότι «άλλο να είσαι σύμβουλος πρωθυπουργού και να τα βγάζεις έξω για να μη σε πιάσουν και άλλο να τα έχεις στο εξωτερικό από το 1912», αφήνοντας αιχμές για τον Γκίκα Χαρδούβελη.

«Είμαστε σίγουροι ότι θα προέλθει η χρηματοδότηση από τους συμμάχους μας, και το θέλουμε, εμείς από κει και πέρα κάνουμε τα κουμάντα μας μην βρεθούμε προ αδιεξόδου (…) δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα» πρόσθεσε δε, με αφορμή το δημοσίευμα για επαφές με κινεζικά funds .

Ο κ. Φλαμπουράρης μίλησε για το σχέδιο της κυβέρνησης να φορολογήσει τους πλούσιους. ”Μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να υπάρξουν, μόνο φόρος στα υψηλά εισοδήματα που δεν είναι φόρος λιτότητας ούτε έκτακτος φόρος”. «Είμαστε υποχρεωμένοι να κυβερνήσουμε» τόνισε.

«Δεν ξεπουλάμε τα ασημικά»

Ο μέντορας του Αλέξη Τσίπρα φάνηκε αντίθετος για τις ιδιωτικοποιήσεις τόσο στα περιφερειακά αεροδρόμια όσο και στο Ελληνικό.
”Δεν ξεπουλάμε τα ασημικά. Βελτιώνουμε ό,τι μπορούμε σε συμβάσεις που έχουν προχωρήσει. Για τα αεροδρόμια δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, και δεν μπορούν να δοθούν πακέτο 14 αεροδρόμια σε μια εταιρεία που βασικός μέτοχος είναι κρατική εταιρεία της Γερμανίας.

Για το Ελληνικό υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου για αξιοποίησή του με ήπια ανάπτυξη. Εγώ έχω μιλήσει για αξιοποίηση με συμμετοχή του ελληνικού δημόσιου, εμείς έχουμε το οικόπεδο οι άλλοι τα λεφτά, το παραχωρούμε με 50% – 50% τα κέρδη, όπως κάναμε με την αντιπαροχή. Όποιος θέλει να κάνει μονάδα να κάνει δικά του δίκτυα είναι ελεύθερος δεν μπορούμε να πωλήσουμε τη ΔΕΗ”.

Τέλος για τα αποτελέσματα του Eurogroup έκανε λόγο για «ανακωχή με βασικό χαρακτηριστικό ό,τι ψήφισε ο λαός» προσαρμογή και σχετική αναγνώριση μιας πραγματικότητας από τους θεσμούς. «Δεν γίνεται πια να παίζουμε με αυτή την ιστορία… Είναι υποχρεωμένοι να δουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν σε αυτή την πολιτική, νομίζω ότι αρχίζει να γίνεται κατανοητό, σταδιακά, δεν μπορούν να αλλάξουν ξαφνικά» είπε για τους εταίρους.

About kymaeditor

Check Also

AΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ-ΔΟΕ-ΟΕΝΓΕ & ΠΟΕ-ΟΤΑ σε απεργία και αποχή για την αξιολόγηση

Αντιδρώντας στην αξιολόγηση τόσο η Συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), όσο και Ομοσπονδίες-μέλη της (ΠΟΕΔΗΝ, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *