“Φέσια” 200 εκ. ευρώ μεγαλοοφειλετών προς τη ΔΕΗ

Στο στόχαστρο της ΔΕΗ έχουν μπει μεγαλοοφειλέτες που έχουν χρέη 200 εκατομμύρια ευρώ προς την εταιρεία.  Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», 20.000 είναι οι πλούσιοι «μπαταχτήδες» οποία αν και έχουν πολυτελείς μεζονέτες με θερμαινόμενες πισίνες και κερδοφόρες επιχειρήσεις, δεν πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

 Η εταιρεία τούς αναζητά για να εισπράξει τα ποσά. Πολλοί χρωστούν ακόμη και περισσότερα από 150.000 ευρώ αλλά ο μέσος όρο του χρέους κυμαίνεται στα 10.000.

 Ανάμεσα στους μεγαλοφειλέτες ξεχωρίζει η περίπτωση κυρίας από την Πεντέλη που έχει μια μεζονέτα με δύο θερμαινόμενες μάλιστα πισίνες, ωστόσο, έβαλε φέσι στη ΔΕΗ περίπου 13.000 ευρώ. Παρά τα ειδοποιητήρια δεν σταμάτησε ποτέ να θερμαίνει τις πισίνες της και έτσι έχει δοθεί πλέον εντολή να κοπεί το ρεύμα.

Σε άλλη περίπτωση εταιρεία που της κόπηκε η παροχή ρεύματος βρήκε τρόπο με ένα καλώδιο να κλέβει ρεύμα από το κοινόχρηστο της πολυκατοικίας όπου έχει την έδρα της.

Οι μεγαλοφειλέτες χρωστούν συνολικά στη ΔΕΗ 200 εκατομμύρια ευρώ, με πολλούς να χρωστούν ακόμη και περισσότερα από 150.000 ευρώ αλλά τον μέσο όρο του χρέους να είναι στα 10.000.

 

Σε αντίθεση με τους συγκεκριμένους πλούσιους και μεγαλοφειλέτες, ένα εκατομμύριο χαμηλόμισθα νοικοκυριά και μικροί καταστηματάρχες στριμώχνονται στις ουρές… των πρακτορείων της ΔΕΗ για να ρυθμίσουν τους απλήρωτους λογαριασμούς τους.

About kymaeditor

Check Also

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο Κ. Σκρέκας από τους αρτοποιούς

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια της σημερινής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *