Φίρμα…. ο Μελάς!

mels
Σας παραθέτουμε αυτούσιο ένα άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών που αναφέρεται στον Βουλευτή Α’ Πειραιώς κ. Μελά
“Φυσιογνωμία ανεκτίμητη ο Μελάς. Ευφυέστατος. Κινείται στο πνεύμα της εποχής και, ασφαλώς, του Συντάγματος. Ο νομοθέτης, σκέφτεται, προβλέπει τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν ήταν να επιλέγουμε σε όλες τον ίδιο, έφτανε και περίσσευε μία και μόνη. Στην πρώτη, λοιπόν, «παρών», στη δεύτερη αξούριστος και στην τρίτη ωσεί παρών με προτίμηση στον Δήμα και με μαρουλόφυλλα στην κωλότσεπη. Αν γινόταν, θα ψήφιζε σε εκατό δόσεις και μάλιστα με διψήφιο επιτόκιο. Αυτός δεν είναι βουλευτής, αλλά η προσωποποίηση της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα.

Ιδεάζομαι ότι η ψήφος-κρεσέντο του Μελά κρύβει μια επιπρόσθετη ιδιοτέλεια. Αναλογούν στον καθένα μας, κατά τας γραφάς, δύο έως πέντε λεπτά δημοσιότητας. Βγαίνουμε στο γυαλί ως αυτόπτες ληστείας τραπέζης ή συμμαθητές του Ρωμανού στα αγγλικά, δηλώνουμε εμβρόντητοι πως «πέσαμε απ’ τα σύννεφα» κι αυτό είν’ όλο. Μας χαμογελά η ένοικος του διπλανού διαμερίσματος, μας κερνά κοκάκια η φουρνάρισσα, μας κλείνει πονηρά το μάτι ο προπατζής και την επαύριο πέφτουμε πάλι στην ανυποληψία. Μπορεί και προβλέπει το μέλλον ο Μελάς. Σταθμίζει αριστοτεχνικά τις καταστάσεις απ’ όλες τις πλευρές. Αν εκστόμιζε το όνομα του Σταύρου Δήμα από προχθές, θα περνούσε απαρατήρητος, όπως οι περισσότεροι άσημοι συνάδελφοί του.

Λαλίστατο τον θέλουν τα κανάλια και τον καλούν ξανά και ξανά. Αυτός, όμως, υπογραμμίζει σιβυλλικά «είμαι μάλλον θετικός» και τα τρελαίνει. Σπάνε τα τηλέφωνα. Παίζουν ξύλο για πάρτη του τα πρωινάδικα. Κερδίζει όχι απλώς την αναγνωρισιμότητα αλλά την αθανασία. Είναι ο Καλπογιάννης του εικοστού πρώτου αιώνα… ”

Το σχόλιο του Πειραικού Κύματος είναι ότι επειδή η πολιτική στάθηκε πολύ γενναιόδωρη απέναντι στον Τάκη Μελά και πάντα του έδινε μία κενή βουλευτική έδρα από πρόβλημα του προηγούμενου, θα πρέπει πλέον να είναι πιο προσεκτικός.Κι αυτό γιατί όταν κανείς πάει να ολοκληρώσει την πολιτική του πορεία και έχει και τη σοφία της ηλικίας του πρέπει να φροντίζει για την υστεροφημία του. Ο Πειραιάς και τα νησιά του έχουν μνήμη.

About kymaeditor

Check Also

( Άλλη μία ) Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία

Έκτακτη σύσκεψη θα συγκληθεί σήμερα, Σάββατο (9/12) στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα την οπαδική βία, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *