Φαβορί για πρόεδρος του ΟΛΠ το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Κούβαρης

Και το όνομα αυτού Γιάννης Κούβαρης. Το μέλος της επιτροπής Μεταφορών και υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ είναι το φαβορί για να αναλαμβάνει την προεδρία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, παίρνοντας τη θέση του Γιώργου Ανωμερίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συγκεκριμένη επιλογή του προσώπου αποτέλεσε πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ.Δρίτσα προς την αρμόδια επιτροπή της κυβέρνησης που έχει συγκροτηθεί για το θέμα των διοικήσεων στα λιμάνια και η οποία έγινε δεκτή.

Σημειώνεται ότι τα βιογραφικά των υποψηφίων που θα τεθούν επικεφαλής των διοικήσεων του ΟΛΠ και ΟΛΘ, αλλά και των δέκα περιφερειακών λιμανιών θα εξεταστούν από ιδιωτική επιτροπή αξιολόγησης, αλλά και από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ( ΤΑΙΠΕΔ).

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ και ΟΛΘ θα αξιολογηθεί από ανεξάρτητη ιδιωτική εταιρεία αξιολόγησης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Δεν αποκλείεται οι αξιολογήσεις των υποψηφίων να τεθούν υπόψη και στην επιτροπή αξιολόγησης δημοσίων επιχειρήσεων στη βουλή.

Η νέα διοίκηση του ΟΛΠ αναμένεται να επικυρωθεί κατά την επανάληψη της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων την ερχόμενη Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας που θα περιλαμβάνει και αλλαγές στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και τον διορισμό εντεταλμένου συμβούλου και αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγοα από/προς Κρήτη

Κανονικά εκτελούνται από τις  9 σήμερα το πρωί τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *