Φιλοξενία μεταναστών σε τέσσερις σταθμούς του ΟΛΠ.

Αριθμός μεταναστών που σύμφωνα με εξηγήσεις ξεπερνάει τους 1000 φιλοξενούνται σε τέσερις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά. Η διοίκηση του Οργανισμού, λόγω του μεγάλου συνωστισμού, παραχώρησε και τέταρτο επιβατικό σταθμό στην πύλη Ε3.

Στους δύο σταθμούς φιλοξενούνται ήδη από 500 άτομα, ενώ στην πύλη Ε8, στην πλατεία Καραϊσκάκη, βρίσκονται περίπου 100 άτομα. Στον επιπλέον σταθμό που παραχωρήθηκε, στην πύλη Ε3 έχουν καταλύσει, περίπου 50 άτομα.

Το πρωί ομάδα μεταναστών και προσφύγων πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην πύλη Ε3. Φωνάζοντας συνθήματα, αρκετές γυναίκες και άνδρες, κρατώντας στα χέρια μικρά παιδιά, ζήτησαν να μεταβούν στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, προκειμένου να επιβιβαστούν στο τρένο για το σταθμό Λαρίσης με προορισμό την Ειδομένη και τα Σκόπια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης έχει συγκαλέσει για το Σάββατο στις 10 το πρωί σύσκεψη με τους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής, ώστε να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται από τις μεταναστευτικές ροές.

About kymaeditor

Check Also

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Τελετή αναγόρευσης του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, σε Επίτιμο Καθηγητή της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο  Πειραιώς, διοργάνωσε την τελετή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *