Φρένο στη φθορά του εγκεφάλου από το λάδι καρύδας

Φρένο στη φθορά του εγκεφάλου από το λάδι καρύδας

Ασπίδα κατά της νόσου Αλτσχάιμερ και της νόσου Πάρκινσον μπορεί να αποτελέσει η πλούσια σε λιπαρά οξέα διατροφή. Μελέτη σε ποντίκια έδειξε ότι τα λιπαρά οξέα τροφίμων καθυστέρησαν την εμφάνιση συμπτωμάτων της γήρανσης όπως τα προβλήματα ακοής και η απώλεια βάρους, ενώ παράλληλα έβαλαν “φρένο» στη φθορά που προκαλεί η πάροδος του χρόνου στον εγκέφαλο. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης που βρίσκονται πίσω από τη νέα μελέτη εκτιμούν ότι τα λιπαρά βοηθούν στην “επιδιόρθωση» του DNA των κυττάρων που υφίστανται καταστροφή. Οι ειδικοί ανέλυσαν ποντίκια τα οποία διέθεταν ελαττωματικό σύστημα επιδιόρθωσης του DNA. Στους ανθρώπους το ελάττωμα αυτό προκαλεί […]

Πηγη: Ιατρικα Νεα

About kymaeditor

Check Also

Δράσεις της ΕΓΓΕ για την Παγκόσμια Ημέρα των μεγαλύτερων ηλικιακά ατόμων

Το 1991, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τις Αρχές των Ηνωμένων Εθνών για τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *