
Ασπίδα κατά της νόσου Αλτσχάιμερ και της νόσου Πάρκινσον μπορεί να αποτελέσει η πλούσια σε λιπαρά οξέα διατροφή. Μελέτη σε ποντίκια έδειξε ότι τα λιπαρά οξέα τροφίμων καθυστέρησαν την εμφάνιση συμπτωμάτων της γήρανσης όπως τα προβλήματα ακοής και η απώλεια βάρους, ενώ παράλληλα έβαλαν “φρένο» στη φθορά που προκαλεί η πάροδος του χρόνου στον εγκέφαλο. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης που βρίσκονται πίσω από τη νέα μελέτη εκτιμούν ότι τα λιπαρά βοηθούν στην “επιδιόρθωση» του DNA των κυττάρων που υφίστανται καταστροφή. Οι ειδικοί ανέλυσαν ποντίκια τα οποία διέθεταν ελαττωματικό σύστημα επιδιόρθωσης του DNA. Στους ανθρώπους το ελάττωμα αυτό προκαλεί […]
Πηγη: Ιατρικα Νεα