“Φρένο” της Citigroup στα σενάρια για απεμπλοκή από τα μνημόνια: «Εξωτερική εποπτεία και μετά το 2014»

Η εποπτεία της τρόικας στην Ελλάδα θα συνεχιστεί και μετά το 2014, εκτιμά η Citigroup σε ανάλυση της. Μεταξύ άλλων προβλέπει ως ενδεχόμενες τις πρόωρες εκλογές την άνοιξη του 2015, μετά από αδιέξοδο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή.

 Η  Ελλάδα πιθανώς θα αποδεχθεί κάποιας μορφής εξωτερική εποπτεία από τους επίσημους δανειστές και μετά από το 2014, πιθανώς συμφωνώντας σε μια προληπτική πιστωτική γραμμή μετά από τη λήξη του προγράμματος του EFSF τον Δεκέμβριο του 2014′ τονίζεται αρχικά.   Στις εκλογές αυτές η Citigroup θεωρεί πως θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και αμέσως μετά εκθέτει το τι θα επακολουθήσει.

”Η εξέλιξη αυτή είναι πιθανό να αυξήσει την αντιπαράθεση με τους επίσημους δανειστές της Ελλάδας, σε σχέση με το παρελθόν, πιθανώς βάζοντας σε κίνδυνο το ακόμη εύθραυστο κλίμα των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα. Μια πρόωρη έξοδος από το πρόγραμμα διάσωσης, όπως υπόσχεται η κυβέρνηση, κινδυνεύει επίσης να έχει τα ίδια αποτελέσματα” αναφέρει.

Όπως εκτιμά η Citigroup, η Ελλάδα χρειάζεται την εισροή ξένου κεφαλαίου για να υποστηρίξει την οικονομική ανάκαμψη, δεδομένης της ακόμη σφιχτής κατάστασης ρευστότητας στο εσωτερικό και των πρόσφατων ενδείξεων για εξασθένιση του οικονομικού momentum.

Η Ελλάδα, αναφέρει ο οίκος, πιθανώς θα αποδεχθεί κάποιας μορφής εξωτερική εποπτεία από τους επίσημους δανειστές και μετά από το 2014, πιθανώς συμφωνώντας σε μια προληπτική πιστωτική γραμμή μετά από τη λήξη του προγράμματος του EFSF τον Δεκέμβριο του 2014.

About kymaeditor

Check Also

Υψηλές θερμοκρασίες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ακόμη και μέσα στη νύχτα – Στους 32 °C στο κέντρο της Αθήνας

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται ακόμη και κατά την διάρκεια της νύχτας σε πολλές περιοχές της χώρας εν μέσω του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *