Χαμός στην Ύδρα!Persona non grata ο Προκόπης Παυλόπουλος-Διαφωνία για την ανακήρυξη του σε Επίτιμο Δημότη.

Διαφωνία μετά από σκληρή αντιπαράθεση στην Ύδρα, στην πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Κουκουδάκη να ανακηρυχθεί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε Επίτιμο Δημότη του Νησιού!

Με αφορμή τα «Μιαούλεια» που ξεκίνησαν και κορυφώνονται το προσεχές Σαββατοκύριακο, η Δημοτική Αρχή της Ύδρας είχε την ιδέα να προτείνει την ανακήρυξη του Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη και σε ειδική τελετή το Σάββατο που έρχεται, να του παραδοθεί… «το κλειδί» του ιστορικού νησιού του Ανδρέα Μιαούλη!
Φυσικά, μια τέτοια τιμή για να έχει και κάποιο νόημα θα έπρεπε να αποδοθεί με μια ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου της Ύδρας, κάτι που όχι μόνο δεν κατέστη δυνατόν, αλλά και μόνο η συζήτηση γι’ αυτό πυροδότησε ένταση και αντιπαράθεση που έφτασε στα άκρα!
( Άσε που η πρόταση ήταν να γίνει δημοτικό συμβούλιο… εκ περιφοράς!)

Η δικαστική εμπλοκή

Η ιστορία ξεκινάει από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, πριν 13 μήνες, όταν ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης -συνεργάτης του πρώην υπουργού Κώστα Αρβανιτόπουλου- είχε χάσει για λίγες ψήφους στον πρώτο γύρο, αλλά, εντέλει «γύρισε» το αποτέλεσμα στο δεύτερο γύρο και κέρδισε με πολύ μικρή διαφορά.
Η εκλογή του αυτή, αμφισβητήθηκε έντονα από τον συνδυασμό του τότε Δημάρχου Ύδρας Άγγελου Κοτρώνη, ο οποίος προσέφυγε στα δικαστήρια κατά του κύρους των εκλογών, ζητώντας ή την ακύρωση της ψηφοφορίας σε ένα «επίμαχο» εκλογικό τμήμα και επανάληψη, ή την εκλογή του, με συγκεκριμένα επιχειρήματα, τα οποία απορρίφτηκαν τελικά και έτσι Δήμαρχος παρέμεινε ο Γ. Κουκουδάκης.

Ο Παυλόπουλος δικηγόρος στην αντιπαράθεση!

Που όμως εμπλέκεται ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και γιατί τώρα «υπάρχει θέμα» στο νησί της Ύδρας;
Πολύ απλά, ο Προκόπης Παυλόπουλος ενεπλάκη νομικά και στις δύο δίκες που έγιναν για το κύρος και την τύχη των Δημοτικών εκλογών στην Ύδρα, ως εξής:
1. Στο πρώτο δικαστήριο, στο διοικητικό Πρωτοδικείο, παρουσιάστηκε από την πλευρά του νυν Δημάρχου Γιώργου Κουκουδάκη μια δική του γραπτή Ερμηνεία του Νόμου που στήριζε τα επιχειρήματά του και ήταν σαφώς κατά της προσφυγής του τέως Δημάρχου!
2. Το πιο σημαντικό όμως συνέβη κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, την οποία, στο Συμβούλιο Της Επικρατείας, ανέλαβε και έφερε εις πέρας ο ίδιος ο Προκόπης Παυλόπουλος!

Persona non grata

Για το λόγο αυτό και επειδή η εμπλοκή Παυλόπουλου στα της Ύδρας ήταν σαφέστατη νομικά υπέρ του ενός εμπλεκομένου, τώρα η παρουσία του θεωρείται… διχαστική και για πολλούς αποτελεί πρόκληση η ανακήρυξή του ως Επίτιμου Δημότη.
Δηλαδή πολλοί Υδραίοι θεωρούν περίπου… Persona non grata στο νησί τους τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πόσο μάλλον να ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης και να του παραδοθεί από τον «πελάτη του», όπως υποστηρίζουν πολλοί, και… το Κλειδί της Πόλης!!!

Αν το ήξερε…

Φυσικά, ο Προκόπης Παυλόπουλος, στέλεχος τότε της Ν.Δ. και βουλευτής της δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι σε λίγους μήνες θα γινόταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας!
Αν το είχε μαντέψει αυτό, πιθανότατα δεν θα είχε αναλάβει ούτε αυτή, ούτε και πολλές άλλες υποθέσεις στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας…

Θα πάει ή δεν θα πάει στην Ύδρα;

Τώρα όμως το ΠΡΟΒΛΗΜΑ υπάρχει και παραλίγο να γίνει εκρηκτικό για τον ίδιο, αφού είναι δεδομένη και σταθερή η αντίθεση στην τιμητική ανακήρυξή του.
Και ενώ ήταν έτοιμος να επισκεφθεί την Ύδρα και να παραστεί στα φετινά «Μιαούλεια» ως ΤΙΜΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, τώρα που δεν υπάρχει καμιά συναίνεση στο πρόσωπό του, κανείς δεν γνωρίζει τι θα πράξει τελικά:
• Θα πάει στην Ύδρα, έτσι απλά;
• Ή θα ακυρώσει την επίσκεψή του, σκεπτόμενος ότι μπορεί να προκληθεί και κανένα θέμα από κάποιον θερμοκέφαλο;

Πάντως στην Ύδρα σιγοβράζει μια υπόγεια αντιπαράθεση και ένταση και ο συνήθως προσεκτικός και πάντα ήπιος Προκόπης Παυλόπουλος δεν αρέσκεται σε αυτά…

Πηγή:Kallikratis.net

About kymaeditor

Check Also

Πυρκαγιά σε καφετέρια στη συμβολή Αγίου Μελετίου και Πατησίων

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12   τα μεσάνυχτα σε καφετέρια που βρίσκεται σε υπόγειο κτιρίου στη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *