Χαρδούβελης: O ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τις λέξεις

Στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες και τη συμφωνία που επετεύχεθη στο Eurogroup αναφέρθηκε ο Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στο Mega. “Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τις λέξεις όσον αφορά στο μνημόνιο και την επέκτασή του”. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Χαρδούβελης ξεκαθάρισε πως «από τη στιγμή που υπογράφεις την παράταση της σύμβασης, υπογράφεις και το μνημόνιο», προσθέτοντας πως το περιβόητο e-mail που είχε στείλει στην τρόικα (το οποίο περιελάμβανε νέο πακέτο σκληρών μέτρων λιτότητας) ήταν «το τέλος της διαδρομής, ενώ το e-mail Βαρουφάκη αποτελεί την αρχή μίας άλλης διαπραγμάτευσης, γι’ αυτό και δεν μπορούν να συγκριθούν».

Ο Γκίκας Χαρδούβελης υπερασπίστηκε παράλληλα τη στάση της Ελλάδας επί των ημερών του στο ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας ότι «η διαπραγμάτευση γινόταν αλλά όχι υπό το φως της δημοσιότητας. Πολλές φορές υπήρχε διαμάχη».

«Από τη στιγμή που υπογράφεις την παράταση της σύμβασης έχεις υπογράψει και το μνημόνιο. Ο λόγος που έγινε όλη αυτή η φασαρία είναι γιατί θέλουν οι δανειστές να βάλουν την Ελλάδα να φωνάξει δυνατά ότι υπογράφει τους κανόνες του μνημονίου και να μπορέσουν να το περάσουν στα Κοινοβούλια τους» πρόσθεσε.

Παράλληλα, εκτίμησε πως το δημοσιονομικό κενό πλησιάζει τα 10 δις ευρώ.

About kymaeditor

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας που θα ισχύσει για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *