“Χρειάζεται ένα δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας”

Ο νευραλγικός χώρος της Υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο του Κώστα Κατσαφάδου στη συνάντηση που είχε με φορείς του κλάδου σε χώρο εστίασης στο Μικρολίμανο.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, ο Πειραιώτης βουλευτής έθιξε «καυτά» θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Υγείας, όπως το μισθολογικό, η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, ο ΕΟΠΥΥ και το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η ηλεκτρονική κάρτα υγείας.

«Το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πρέπει όχι μόνο να προσφέρει υπηρεσίες αλλά και να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Εδώ υπάρχει πρόβλημα, γιατί δεν έχουμε σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Είναι η άμεση προτεραιότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η πρόταση που έχω καταθέσει για την θεσμοθέτηση της ειδικότητας της επείγουσας ιατρικής. Είναι δεδομένο ότι θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας αλλά και θα απαλλάξει γιατρούς από τα επείγοντα των νοσοκομείων, προκειμένου να καλύψουν θέσεις στις κλινικές,» επισήμανε ο κ. Κατσαφάδος.

“Στήθηκε πρόχειρα ο ΕΟΠΥΥ”

Αναφερόμενος στον ΕΟΠΥΥ, ο Βουλευτής παραδέχτηκε ότι στήθηκε πρόχειρα και δεν ευδοκίμησαν οι μελέτες για τη βιωσιμότητά του. «Υπάρχουν οφειλές του ΕΟΠΥΥ σε εσάς τους γιατρούς, κάτι που δεν είναι ανεκτό και δε χαρακτηρίζει ένα Κράτος ευθύνης και δικαίου. Ένα Κράτος που ζητά από τους πολίτες του να είναι συνεπείς, όταν το ίδιο δεν είναι,» υποστήριξε.

Ο κ. Κατσαφάδος επισήμανε ότι πέρα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το επόμενο βήμα είναι η ηλεκτρονική κάρτα υγείας και το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό, ενώ αναφερόμενος στην έλλειψη γιατρών στην Περιφέρεια, τόνισε ότι κίνητρό τους θα ήταν το μισθολογικό αλλά και το θεσμικό. « Έχουν γίνει κάποιες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση αλλά χρειάζονται γενναία και ουσιαστικά κίνητρα για να καλυφθούν τα κενά στις δομές δημόσιας υγείας στην Περιφέρεια,» τόνισε.

Συνάντηση με το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά

Νωρίτερα, ο κ. Κατσαφάδος συναντήθηκε με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά για να μιλήσουν για τα προβλήματα του Συλλόγου.
Ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων συζήτησε με εμπόρους και επιχειρηματίες για τα «λουκέτα» που έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι του εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον του εμπορίου, την εξάπλωση του παζαριού και το παρεμπόριο που πλήττει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Ο κ. Κατσαφάδος ενστερνιζόμενος τον προβληματισμό των επιχειρηματιών, δέχθηκε ότι υπάρχει κλίμα έντονης αβεβαιότητας και ανησυχίας στην αγορά και μίλησε για αποκατάσταση της κοινωνικής αδικίας, ενώ αναφέρθηκε και στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων δανείων των επιχειρήσεων.

About kymaeditor

Check Also

Κ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες περιμένουν λύσεις και έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες

Στην ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι οι πολίτες περιμένουν από τις πολιτικές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *