«Χρυσή τομή» για τα δικαστήρια του Πειραιά- Ένα βήμα πιο κοντά στη Ράλλειο Σχολή

Ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στη Ράλλειο Σχολή  φαίνεται να είναι τα Δικαστήρια Πειραιά αφού το  ζήτημα της μετεγκατάστασης των δικαστηρίων και των εισαγγελιών  που απασχολεί έντονα τους φορείς της πόλης οδεύει, όπως όλα δείχνουν, προς αυτή τη λύση.

Επί του θέματος πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ο νέος δήμαρχος Πειραιά, ο αντιπεριφερειάρχης, εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου και του ΕΒΕΠ.

Οι φορείς πρότειναν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το πολιτικό Πρωτοδικείο, το πολιτικό Εφετείο και οι αντίστοιχες Εισαγγελίες να μεταστεγαστούν μόλις πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες, στη Ράλλειο Σχολή, η οποία παραχωρείται από τον δήμο για το σκοπό αυτό.

Το υπουργείο θεωρεί θετική την πρόταση αυτή, ωστόσο πρότεινε τα Διοικητικά Δικαστήρια, το Ειρηνοδικείο, το Πταισματοδικείο και οι αντίστοιχες δικαστικές υπηρεσίες να μεταφερθούν προσωρινά, στο «ΚΕΡΑΝΗΣ» μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στη Ράλλειο Σχολή. Στη συνέχεια τα παραπάνω δικαστήρια να στεγαστούν στο κτίριο της οδού Σκουζέ (σ.σ. όπου δηλαδή εδρεύουν και σήμερα) , εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες βελτιώσεις (καλλωπισμός, δημιουργία εξόδου κινδύνου, κλπ).

Οι φορείς της πόλης επιφυλάχθηκαν να επεξεργαστούν την πρόταση αυτή. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί.

About kymaeditor

Check Also

Αεροδιακομιδή ανηλίκου από την Τήνο με ελικόπτερο του ΛΣ

Mε ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ, ενός ανήλικου από Τήνο για Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *