Χτυπάει καμπανάκι ο Κορκίδης: “Μην εφησυχάζουμε με φορολόγηση και ανεργία σε τέτοια επίπεδα»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Βασίλης Κορκίδης. «Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε με φορολόγηση και ανεργία σε τέτοια επίπεδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος  της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κορκίδης  είπε ότι  οι μικρομεσαίοι της αγοράς προσδοκούν σε μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και επιβράβευσης των συνεπών φορολογούμενων για βελτίωση της εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, προσδοκούν οι μικρομεσαίοι της αγοράς.

 

Η ανακοίνωση

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κορκίδης, με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015, δήλωσε:

«…Η κατάθεση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015 στηρίζεται σε προβλέψεις, που χαρακτηρίζονται από φορολογικές ελαφρύνσεις δύο «ταχυτήτων», με τον επιχειρηματικό κόσμο να ζητά για άλλη μια φορά την επίσπευση των διαδικασιών για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις, αλλά και των δομικών αλλαγών για τη γενικότερη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

 

Ειδικότερα, ενώ τα θετικά σημεία του προσχέδιου του προϋπολογισμού δεν είναι αρκετά, σίγουρα σε πρώτη φάση θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα ανακούφισης για τα εξαντλημένα από τη κρίση νοικοκυριά, αφού μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τις εξαγγελίες της Δ.Ε.Θ. όπως: τη μείωση 30% στην εισφορά αλληλεγγύης, τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών από 72 έως 100 δόσεις και τη διατήρηση στο 13% του Φ.Π.Α. στην εστίαση, ενώ δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός πως πρόκειται για τον πρώτο ισοσκελισμένο  προϋπολογισμό, έπειτα από έξι χρόνια βαθειάς ύφεσης.

 

Ωστόσο, σε αναμονή και της τελικής έγκρισης από την τρόικα και παρά τις ενθαρρυντικές προβλέψεις για την καλυτέρευση των οικονομικών μεγεθών του προϋπολογισμού το Νοέμβριο, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε, όταν η φορολόγηση και η ανεργία διατηρούνται σε τόσο υψηλά επίπεδα. Οι μικρομεσαίοι της αγοράς, όσοι καταφέραμε μετά κόπων και βασάνων να επιβιώσουμε  μέχρι σήμερα, προσδοκούμε σε μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και επιβράβευσης των συνεπών φορολογούμενων για βελτίωση της εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Εάν πιστέψουμε ότι το 2015 δεν θα είναι χειρότερο από το 2014, τουλάχιστον όπως δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία της Κυβέρνησης, τότε μόνο μπορούμε να ελπίζουμε στην επόμενη φάση των φοροελαφρύνσεων με την απαραίτητη μείωση των φορολογικών συντελεστών ιδιωτών και επιχειρήσεων. Όλοι έχουμε ανάγκη από ανάσες και η νέα χρονιά, πρέπει οπωσδήποτε να είναι αυτή, που θα μας δώσει φορολογικές ανάσες…».

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη χερσαία ζώνη του λιμανιού Βουρκαρίου Σαλαμίνας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της Λεωφόρου “Ακτή Καραϊσκάκη” εντός της χερσαίας ζώνης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *