Τετ α τετ Βαρβιτσιώτη με το Λιβεριανό ομόλογό του- «Χωρίς ασφαλής ναυσιπλοΐα, δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη της ναυτιλίας»

Συνάντηση με τον υπουργό, Binyah Kesselly και την αναπληρώτρια υπουργό Ναυτιλίας, Margaret Ansumana, της Δημοκρατίας Λιβερίας πραγματοποίησε την Δευτέρα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ»,  στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και παρέστησε, επίσης, ο Γενικός πρόξενος της Λιβερίας στην Ελλάδα. Κατά τη συνάντηση τους οι υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σε ναυτιλιακά θέματα και διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Λιβερίας στον τομέα της ναυτιλίας και των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο ιδίως των Διεθνών Οργανισμών.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου ανέφερε στους εκπροσώπους της Δημοκρατίας Λιβερίας τις προτεραιότητες και τα επιτεύγματα της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης στην ομόφωνη υιοθέτηση της «Διακήρυξης των Αθηνών» για την “Ενδιάμεση Αναθεώρηση της Ευρ. Πολιτικής για τον Τομέα Θαλασσίων Μεταφορών μέχρι το 2018 και την προοπτική της μέχρι το 2020″,  που επετεύχθη κατά την Άτυπη Υπουργική Σύνοδο των Κ-Μ της ΕΕ και των Κρατών ΕΟΧ για θέματα ναυτιλίας.

«Συστήσαμε έναν οδικό χάρτη για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας και της διαφύλαξης της ανταγωνιστικότητας της ναυτιλίας διεθνώς», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Έμφαση έδωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης στη συνεργασία στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών και ιδίως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) τονίζοντας ότι «η εφαρμογή των παγκόσμιων κανόνων από τον IMO είναι ζωτικής σημασίας για την ανταγωνιστικότητα της διεθνούς ναυτιλίας καθώς με αυτόν τον τρόπο αποκλείονται περιφερειακές πολιτικές».

Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση για την ασφάλεια της διεθνούς ναυσιπλοΐας και του φαινομένου της πειρατείας. «Χωρίς ασφαλείς θάλασσες, χωρίς ασφαλής ναυσιπλοΐα, δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη της ναυτιλίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Υπουργός και ζήτησε να ενταθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο του IMO για την καταπολέμηση της πειρατείας.


About kymaeditor

Check Also

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Ε/Γ-O/Γ «AQUA BLUE»

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, ‘Ανδρου και Καρύστου, ότι το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *