«Χωρίς δίχτυ ασφαλείας, η Ελλάδα θα ξαναγίνει μπαλάκι στα χέρια των αγορών»

Αυστηρή προειδοποίηση στέλνει στην Ελλάδα ο Κάρστεν Σνάιντερ. Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα μας, σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποχωρήσει αφού τονίζει πως «χωρίς δίχτυ ασφαλείας, θα ξαναγίνετε μπαλάκι στα χέρια των αγορών». «Το ΔΝΤ θα είναι εδώ και την επόμενη ημέρα» ξεκαθαρίζει.

Η γερμανική Βουλή θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα την παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα. Η παράταση θα περάσει και με τις ψήφους των Σοσιαλδημοκρατών που ψήφισαν τα προηγούμενα πακέτα βοήθειας. «Είμαστε σε μία γραμμή-εγώ και ο Σόιμπλε-στο θέμα της παράτασης και της προληπτικής γραμμής πίστωσης για την Ελλάδα” λέει αρχικά ο Κάρστεν Σνάιντερ.
Συνεχίζοντας είπε: «H Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές χωρίς πρόγραμμα μετά το 2015, το θεωρεί “πλάνη που πολύ γρήγορα θα διαψευστεί”, φαίνεται στα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων που καθιστούν αδύνατη την αυτοχρηματοδότηση της Ελλάδας.
Ως εκ τούτου, “η ταχεία έξοδος χωρίς δίχτυ ασφαλείας δεν εξυπηρετεί κανέναν και στο τέλος θα οδηγήσει σε επιδείνωση της ευρωκρίσης”. Αν επιχειρήσει να βγει στις αγορές χωρίς αυτό το δίχτυ, η Ελλάδα θα ξαναγίνει “μπαλάκι στα χέρια των αγορών, σας το εγγυώμαι αυτό».

Γι΄ αυτό θεωρεί απαραίτητη την προληπτική γραμμή πίστωσης. “Όταν κάποιος βγαίνει πρόωρα από μια μεγάλη αρρώστια χωρίς πλήρη αποθεραπεία, διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να υποτροπιάσει” λέει.

About kymaeditor

Check Also

Αντίδραση του ΣΕΤΕ στην εξαγγελθείσα αύξηση στο φόρο διαμονής

Την αντίδραση του στην εξαγγελθείσα αύξηση στο φόρο διαμονής με τέλος αντιμετώπισης των συνεπειών της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *