Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων δημιουργείται εντός του 2015 στα Κύθηρα

Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων δημιουργείται στα Κύθηρα και Αντικύθηρα , όπως αποφασίστηκε 
από την Περιφέρεια Αττικής για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2007-2013.
Η αποκατάσταση των δυο ΧΑΔΑ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το 2015, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή προστίμου από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ). Ο ΧΥΤΥ προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί το 2016.
Σημειώνεται ότι στις 3 Σεπτεμβρίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων είχε εγκρίνει ομόφωνα τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, ώστε η τελευταία να λειτουργήσει ως φορέας υλοποίησης του έργου, καθώς ο δήμος δεν διέθετε, ούτε διαθέτει, την απαραίτητη διαχειριστική επάρκεια. Έξι μήνες αργότερα, στις 28 Μαρτίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων είχε λάβει ομόφωνη απόφαση για σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής. Τελικά το έργο μόλις εντάχθηκε επειγόντως από την Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο, προϋπολογισμού 5.477.000 ευρώ, αποτελείται από τα εξής υποέργα: Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Κυθήρων (726.000 ευρώ), αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αντικυθήρων (451.000 ευρώ) και κατασκευή ΧΥΤΥ Κυθήρων (4.300.000 ευρώ). Το σύνολο των έργων δεν επηρεάζει, ούτε εξαρτάται άμεσα, από τον υπό αναθεώρηση ΠΕΣΔΑ. Επίσης, σημειώνεται ότι τα έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ δεν είναι επιλέξιμα την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.

 

About kymaeditor

Check Also

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που αφαιρούσε καλώδια παροχής ρεύματος από οικισμούς των Μεγάρων

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *