
Τα ψάρια θεωρούνται ως μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης, πολύτιμων για την υγεία του καρδιαγγειακού και του εγκεφάλου λιπαρών οξέων, βιταμινών και ανόργανων συστατικών. Παράλληλα, τα ψάρια είναι μια ακριβή επιλογή για την καθημερινή μας διατροφή. Παρότι ζούμε σε μια χώρα που περιβάλλεται από θάλασσα, τα ψάρια δεν είναι μέσα στο εβδομαδιαίο μας διαιτολόγιο και ένας σημαντικός λόγος είναι η αυξημένη τιμή τους, κυρίως όταν μιλάμε για μεγάλα, πελαγίσια ψάρια. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει η ιχθυιοκαλλιέργεια η οποία εξασφαλίζει πιο προσιτές τιμές ενώ μειώνει την πίεση της υπεραλιείας στους πληθυσμούς ελεύθερων ψαριών. Πόσο υγιεινή επιλογή είναι όμως […]
Πηγη: Ιατρικα Νεα