Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς για τον Ρωμανό

Στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού αναφέρθηκε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά. Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εκφράζουν την ανησυχία και την ευαισθησία τους για την υγεία του καταδικασμένου και φυλακισμένου απεργού πείνας και δεν υπεισέρχονται στην πράξη για την οποία καταδικάστηκε αλλά εμμένουν στην τήρηση του σωφρονιστικού χαρακτήρα των ποινών.

Στο πλαίσιο αυτό πιστεύουν ότι κάθε θεσπισμένο νομοθετικά μέτρο, που κατατείνει στο ενδεχόμενο επανένταξης του κρατούμενου στο κοινωνικό σύνολο, θα πρέπει να εφαρμόζεται. Το δικαίωμα στην παιδεία, που διεκδικεί και κατοχυρώνει ο κρατούμενος, βρίσκεται στην κορυφή των μέτρων αυτών.

Η εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας μπορεί να αποτρέψει τα καταδικαστέα από όλους φαινόμενα των παραβιάσεων των ολιγοήμερων ή των εκπαιδευτικών αδειών από τους κρατούμενους στους οποίους χορηγούνται τα δικαιώματα αυτά. Ας προχωρήσει άμεσα η Πολιτεία σε κάθε αναγκαία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή. Μέχρι τότε ας πρυτανεύεται η αξία της ανθρώπινης ζωής.

Οι διαχρονικές αξίες του Ανθρωπισμού και του νομικού πολιτισμού υπάρχουν στην ζωή και πρέπει να εφαρμόζονται στα πλαίσια της λειτουργίας της κοινωνίας.

About kymaeditor

Check Also

Έφυγε από τη ζωή η Κατερίνα Αναστασάκου, Διευθύντρια της Πολεοδομίας Πειραιά

Έφυγε από τη ζωή σήμερα μετά από πολύχρονη ασθένεια η Κατερίνα Αναστασάκου, Διευθύντρια της Πολεοδομίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *