Ως τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται η βελτιωμένη προσφορά της Cosco για τον ΟΛΠ.

Ως τις 20 Ιανουαρίου 2016, αναμένεται να έχει κατατεθεί από την Cosco Group (Hong Kong) Limited η νέα βελτιωμένη προσφορά, για την αγορά του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Να υπενθυμίσουμε ότι τη βελτιωμένη προσφορά ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ.

Παράλληλα ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ, που ζήτησαν χθες αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης και τονίζουν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αλληλογραφίας μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού δημοσίου, δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Πηγές πάντως από το υπουργείο Ναυτιλίας, ανέφεραν ότι η σύμβαση παραχώρησης σε επίπεδο κυβέρνησης έχει ολοκληρωθεί, τόνισαν ότι υπάρχουν περιθώρια αλλαγών, αλλά θα είναι τέτοια που δεν πρόκειται να επηρεάσουν την οικονομική προσφορά.

Η χρηματιστηριακή αξία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ανέρχεται σήμερα στα 364 εκατ. ευρώ.
Ήδη η κινεζική εταιρεία έχει δεσμευτεί για επενδύσεις ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά πέραν από αυτά που καταβάλλει για την αγορά των μετοχών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εννεάμηνου Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2015 που παρουσίασε ο ΟΛΠ, τα έσοδα από την προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων Ι που διαχειρίζεται ο ΟΛΠ, ανήλθαν στα 9.837.278,48 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας ζημιές 14.667.487,45.

Την ίδια ώρα τα έσοδα από το ενοίκιο που καταβάλλει η cosco για την παραχώρηση του προβλήτα ΙΙ και ΙΙΙ ανήλθαν στα 29.769.069,21 ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν 20.598.297,96.

Επίσης τα έσοδα από τη διακίνηση αυτοκινήτων στο car terminal του ΟΛΠ ανήλθαν στα 7.956.595,34 ενώ τα τελικά κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα 990.931,73.

Στην ακτοπλοΐα τα έσοδα ήταν στα 8.152.963,54 ενώ τα τελικά κέρδη μετά φόρων στο 1.052.875,46.
Από την κρουαζιέρα τα έσοδα ήταν στα 9.341.679,94 και τα καθαρά κέρδη μετα φόρων διαμορφώθηκαν στα 998.826,69.

Τα έσοδα από τις δεξαμενές του ΟΛΠ ανήλθαν στα 7.132.145,99 ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν 2.394.226,12 εκ. ευρώ.

About kymaeditor

Check Also

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΠ Α.Ε.

Το εξαιρετικό κλίμα συναντίληψης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΟΛΠ για την αναβάθμιση του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *