Όλα δείχνουν εκλογές τον Ιανουάριο- Εξαιρετικά δύσκολη η εκλογή Προέδρου

H 29η Δεκεμβρίου πλησιάζει, ημέρα όπου θα διεξαχθεί η τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα μπορεί να ενισχύθηκε και η κυβέρνηση να κέρδισε οχτώ επιπλέον βουλευτές, φτάνοντας τα 168 “ναι”, ωστόσο οι 180 ψήφοι που απαιτούνται, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν. Το Μέγαρο Μαξίμου παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλει, για να πείσει βουλευτές που ψήφισαν “παρών” στη δεύτερη ψηφοφορία, δεν μπορεί να τους βρει και σύμφωνα με όσα λένε στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, το “ταβάνι” θα είναι 174- 175 βουλευτές. Αυτό σημαίνει πρόωρες εκλογές και ήδη στη κυβέρνηση προετοιμάζονται για κάλπες.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εισηγούνται στον Πρωθυπουργό να παίξει το τελευταίο του χαρτί σε μια προσπάθεια να μην πάει η χώρα σε εκλογές που θα παρατείνουν όπως υπολογίζουν την αβεβαιότητα και θα βλάψουν την οικονομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει νέα πολιτική πρωτοβουλία, να δώσει δηλαδή και κάτι άλλο ο κ. Σαμαράς, όπως την επίσπευση των εκλογών.

About kymaeditor

Check Also

Μετρό Συγγρού – Φιξ: Καταδρομική επίθεση αγνώστων τη νύχτα ― Ζημιές σε μηχανήματα και τρεις προσαγωγές

Ομάδα οκτώ με δέκα ατόμων, σύμφωνα με την Αστυνομία, (δέκα πέντε ατόμων, σύμφωνα με συνδικαλιστή της ΣΤΑΣΥ) …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *