Όπισθεν ολοταχώς της κυβέρνησης για τα ΤΕΙ- Δεν καταργούνται, λέει τώρα το υπουργείο

Τελικά τι συμβαίνει με τα ΤΕΙ; Καταργούνται και ενσωματώνονται στα Πανεπιστήμια  ή όχι; Την απάντηση την δίνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χασάπης που διαψεύδει τα δημοσιεύματα,  περί κατάργησής τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χασάπης αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί κατάργησης των ΤΕΙ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Χασάπης διευκρίνισε ότι δεν έχει προβεί ποτέ σε ανάλογη δήλωση.

Στη σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ της περασμένης Παρασκευής  διατυπώθηκαν σκέψεις για αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων ουδέποτε περιελήφθη  το ζήτημα της κατάργησης των ΤΕΙ.

Τίτλοι επομένως σε εφημερίδες ή ιστοσελίδες που επικεντρώνονται στη κατάργηση των ΤΕΙ δεν αντιστοιχούν στη πραγματικότητα.

Από την πλευρά τους, οι πρόεδροι των ΤΕΙ σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως τα ΤΕΙ «δεν έχουν αμφισβητηθεί από καμία ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η μόνη αναμενόμενη αναβάθμισή τους, είναι η ακαδημαϊκή ολοκλήρωσή τους, βασισμένη σε αξιολογικά κριτήρια»

About kymaeditor

Check Also

Στη Φλωρεντία διεξάγεται το 2ο Διεθνές μαθητικό συνέδριο

Σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου, αρχίζει το 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο για τον πολιτισμό και το περιβάλλον που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *