Όσοι δεν προλάβουν να βγουν πρόωρα στη σύνταξη, θα αναγκαστούν να εργαστούν από δύο έως 12 χρόνια περισσότερο

Πολλοί θα είναι οι χαμένοι (πρόκειται για 1,5 εκατομμύριο παλαιούς και νέους ασφαλισμένους του ΙΚΑ) από τις αλλαγές που έρχονται στο συνταξιοδοτικό, εφόσον δεν προλάβουν να βγουν πρόωρα στη σύνταξη αφού θα αναγκαστούν να εργαστούν από δύο έως 12 χρόνια περισσότερο.

Οι αλλαγές που έρχονται

Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με όσους δεν κατοχύρωσαν δικαίωμα ως το 2012 και επιπλέον δεν είχαν και τα απαραίτητα 100 ένσημα ανά έτος την τελευταία πενταετία. Αυτοί οι άνθρωποι χάνουν τα μειωμένα όρια ηλικίας και πάνε στα 62 και τα 67 έτη για τη σύνταξή τους.

Καταργούνται οι προϋποθέσεις που ισχύουν σήμερα για τις μητέρες ανηλίκων. Πιθανότατα θα συνυπολογίζεται η ανηλικότητα του παιδιού με την ηλικία της μητέρας και ότι με τον χρόνο ασφάλισης της μητέρας.

Οι γυναίκες που είχαν συμπληρώσει το 2010 το 55ο έτος χάνουν το δικαίωμα εξόδου στο 60ο έτος.

Σ περιορισμός αναγνώρισης πλασματικών ετών για την αναγνώριση 35ετίας και επί της ουσίας όσοι δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο το 2012 χάνουν το δικαίωμα να βγουν σε σύνταξη νωρίτερα.

Αλλαγές στην θεμελίωση εξόδου όσων έχουν διαδοχική ασφάλιση.

About kymaeditor

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας που θα ισχύσει για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *