Ότι συνταγογραφείται δεν θα πωλείται στα σούπερ μάρκετ, διευκρινίζει ο Κουρουμπλής

Συνάντηση με τους εκπροσώπους  των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους είχε το πρωί της Τρίτης ο Παναγιώτης Κουρουμπλής  και αναφερόμενος στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα διευκρίνισε πως “ότι συνταγογραφείται δεν υπάρχει καμία συζήτηση να πωλείται στα σούπερ μάρκετ”.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το αρχικό αίτημα των θεσμών ήταν να πωλούνται όλα τα φάρμακα και στα σούπερ μάρκετ, αλλά αυτό αποκλείστηκε.

Ο κ. Κουρουμπλής διευκρίνισε ότι το ζήτημα που έχει ανακύψει αφορά στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακαστο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, λόγω των θεσμών, «οι οποίοι έχουν εμμονές δυστυχώς, οι οποίες δεν εξηγούνται», καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα έχει 11.500 σημεία πώλησής τους και «δεν υπάρχει πρόβλημα στο θέμα του ανταγωνισμού».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η πρόταση για τα ΜΗΣΥΦΑ δεν είναι θέση της κυβέρνησης, αλλά προέκυψε ως πρόταση προς συζήτηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

«Με βάση τα στοιχεία που έχουμε δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει αυτό το καθεστώς. Υπάρχει όμως μια εμμονή» σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έβαλε ως όρο να συμφωνήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι μπορούν να μπουν «δικλίδες» για το κόστος τους στα σούπερ μάρκετ, ώστε στην πράξη «αυτή η εμμονή των θεσμών να μην υλοποιηθεί», και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα ΜΗΣΥΦΑ θα παραμείνουν στα φαρμακεία.

«Να διαβεβαιώσω ότι το παλεύουμε μέχρι τελευταία στιγμή» κατέληξε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Αυτή η σχέση δεν πρέπει να διαρραγεί, γιατί αυτό είναι ένα μέτωπο το οποίο είναι απαραίτητο για να μπορούμε να αντισταθούμε και στις πιέσεις και να μπορέσουμε να περιορίσουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις απαιτήσεις αυτές. Πρέπει να έχουμε ένα μέτωπο ανάμεσα μας κι όχι να είμαστε απέναντι, δεν είμαστε απέναντι».

About kymaeditor

Check Also

Ηράκλειο: Προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου 92χρονης σε γηροκομείο από κατάποση καθαριστικού ζήτησε ο εισαγγελέας

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου στον οποίον οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα ο ιδιοκτήτης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *