«Όχι» Αρβανιτόπουλου σε μεταθέσεις και αποσπάσεις τριτέκνων

ένταξη των τριτέκνων στην κατηγορία των κατά προτεραιότητα μεταθέσεων – αποσπάσεων και την πραγματοποίηση των αποσπάσεων σε γραφεία και υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ με οικογενειακά και κοινωνικά κριτήρια έλαβε η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα που έστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας. 

Πλέον προστέθηκε ένα ακόμα μέτωπο, στα ήδη υπάρχοντα, στο υπουργείο Παιδείας, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή του αρμόδιου υπουργού.

 Οι δύο προϋποθέσεις Αρβανιτόπουλου

 Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απέρριψε και τα δύο αιτήματα και παρουσίασε δύο προϋποθέσεις δυνατότητας ένταξης μιας τρίτεκνης οικογένειας στις ειδικές κατηγορίες:

 1. Τρίτεκνες οικογένειες των οποίων ο ένας γονέας έχει πεθάνει ή έχει κηρυχτεί άφαντος με δικαστική απόφαση.

2. Τρίτεκνες οικογένειες των οποίων ο ένας γονέας έχει καταστεί ανάπηρος σε ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ισοβίως.

Για να ισχύσει η εξομοίωση με τους πολύτεκνους θα πρέπει τα παιδιά τους, εάν είναι άγαμα, να μην έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους ή εάν σπουδάζουν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εσωτερικού ή εξωτερικού ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία δε θα έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος. Στα τέκνα αυτά υπολογίζονται και όσα έχουν αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως ανεξαρτήτως ηλικίας.

 Όσον αφορά τη διαδικασία των αποσπάσεων ο υπουργός Παιδείας τονίζει ότι από το 2011-12 οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, πλην των εκπαιδευτικών που εντάσσονται σε ειδικές κατηγορίες και συγκρίνονται μεταξύ τους, πραγματοποιούνται με σύστημα μοριοδότησης που είναι αντικειμενικό.

 Κυρίαρχο ρόλο στη μοριοδότηση έχουν τα προσωπικά και οικογενειακά κριτήρια λόγω πολυτεκνίας ή τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Για την ενίσχυση της οικογένειας δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη μοριοδότηση των τέκνων αυξάνοντας τα μόρια στις αποσπάσεις συγκριτικά με τις μεταθέσεις.

Η μοριοδότηση

Συγκεκριμένα η μοριοδότηση είναι η ακόλουθη:

1ο τέκνο: 5 μονάδες

2ο τέκνο: 6 μονάδες

3ο τέκνο: 8 μονάδες

10 μονάδες για κάθε τέκνο από το 4ο και άνω.

Στην απάντησή του ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι αποσπάσεις μπορεί να έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα όμως γίνονται πάντοτε σε συνάρτηση με την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Όσον αφορά το δεύτερο αίτημα της ομοσπονδίας για την πραγματοποίηση των αποσπάσεων σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ με οικογενειακά κριτήρια ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι η εγκύκλιος ορίζει συγκεκριμένες προϋποθέσεις ανάμεσα στις οποίες είναι το δεύτερο πτυχίο, γνώση ξένης γλώσσας, γνώση νέων τεχνολογιών, εμπειρία κ.α.

 

About kymaeditor

Check Also

Απεργιακή κινητοποίηση δασκάλων – νηπιαγωγών την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Στάση εργασίας 11:30 μέχρι λήξη του ωραρίου και δυνατότητα επιπλέον 3ωρης στάσης εργασίας από τους Συλλόγους για τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *