“Όχι” σε αυξήσεις μισθών, “ναι” σε μειώσεις φόρων, το μήνυμα Σταϊκούρα

“Ναι” σε μειώσεις φόρων και “όχι” σε αυξήσεις μισθών, είναι το μήνυμα που έστειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μέσω της συνέντευξης του στο “Βήμα” και εν όψει της κατάθεσης του προσχέδιου του προυπολογισμού την Δευτέρα στη Βουλή.  Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε  ότι  η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οφείλεται στις «πρωτόγνωρες θυσίες νοικοκυριών και επιχειρήσεων» και, κυρίως στην «επιστροφή της οικονομίας σε διαδικασία ανάπτυξης». 

«Δεν υπάρχουν πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα» δηλώνει κατηγορηματικά ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, εξηγώντας ότι στο προσχέδιο ενσωματώνονται η μείωση 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η διατήρηση στο 13% του ΦΠΑ στην εστίαση, η μείωση 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης διατηρώντας τα διευρυμένα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η βελτίωση των ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.

«Επιπλέον, προβλέπονται τα κονδύλια για την ενίσχυση των εισοδημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας» προσθέτει ο κ. Σταϊκούρας.
Αναφερόμενος ειδικότερα στη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ εξηγεί ότι με τη μείωση του 30%, η τιμή του πετρελαίου για νοικοκυριό που δικαιούται επίδομα θα κινηθεί στο επίπεδο των 80 λεπτών το λίτρο, 24% χαμηλότερη σε σχέση με τον Απρίλιο του 2014.

Για το τρέχον έτος, ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει ότι θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ, πάνω από το στόχο του 1,5%, ενώ για το 2015 προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 2,9%.

Ερωτηθείς για πιθανούς κινδύνους, ο κ. Σταϊκούρας σχολιάζει ότι οι περισσό

About kymaeditor

Check Also

Αντίδραση του ΣΕΤΕ στην εξαγγελθείσα αύξηση στο φόρο διαμονής

Την αντίδραση του στην εξαγγελθείσα αύξηση στο φόρο διαμονής με τέλος αντιμετώπισης των συνεπειών της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *