“Όχι” σε αυξήσεις μισθών, “ναι” σε μειώσεις φόρων, το μήνυμα Σταϊκούρα

“Ναι” σε μειώσεις φόρων και “όχι” σε αυξήσεις μισθών, είναι το μήνυμα που έστειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μέσω της συνέντευξης του στο “Βήμα” και εν όψει της κατάθεσης του προσχέδιου του προυπολογισμού την Δευτέρα στη Βουλή.  Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε  ότι  η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οφείλεται στις «πρωτόγνωρες θυσίες νοικοκυριών και επιχειρήσεων» και, κυρίως στην «επιστροφή της οικονομίας σε διαδικασία ανάπτυξης». 

«Δεν υπάρχουν πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα» δηλώνει κατηγορηματικά ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, εξηγώντας ότι στο προσχέδιο ενσωματώνονται η μείωση 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η διατήρηση στο 13% του ΦΠΑ στην εστίαση, η μείωση 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης διατηρώντας τα διευρυμένα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η βελτίωση των ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.

«Επιπλέον, προβλέπονται τα κονδύλια για την ενίσχυση των εισοδημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας» προσθέτει ο κ. Σταϊκούρας.
Αναφερόμενος ειδικότερα στη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ εξηγεί ότι με τη μείωση του 30%, η τιμή του πετρελαίου για νοικοκυριό που δικαιούται επίδομα θα κινηθεί στο επίπεδο των 80 λεπτών το λίτρο, 24% χαμηλότερη σε σχέση με τον Απρίλιο του 2014.

Για το τρέχον έτος, ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει ότι θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ, πάνω από το στόχο του 1,5%, ενώ για το 2015 προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 2,9%.

Ερωτηθείς για πιθανούς κινδύνους, ο κ. Σταϊκούρας σχολιάζει ότι οι περισσό

About kymaeditor

Check Also

ΔΙΜΕΑ: Αυξάνονται οι έλεγχοι για το Δεκαπενταύγουστο – Καύσιμα, κυλικεία και ξαπλώστρες στο στόχαστρο

Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, αυξάνονται οι έλεγχοι που πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση στις τιμές αγαθών και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *