Έγκλημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δαφνίου όταν όπως έγινε γνωστό, 42χρονος ασθενής που βρισκόταν στο τμήμα οξέων περιστατικών , κατάφερε να λυθεί και να επιτεθεί σε άλλον ασθενή, ηλικίας 63 ετών, που νοσηλευόταν στο ίδιο τμήμα, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι.
Προανάκριση για το περιστατικό από την Αστυνομία, ενώ έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, το πόρισμα της οποίας αναμένεται το μεσημέρι της Δευτέρας. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει τα εξής:
Σήμερα, Κυριακή 17 Μαΐου, ασθενής με βαρύ ιστορικό ο οποίος νοσηλευόταν στο Τμήμα Οξέων Περιστατικών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί και ενώ ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι του, κατάφερε να λυθεί και επιτέθηκε σε άλλον ασθενή ο οποίος απεβίωσε. Για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου αναμένεται πόρισμα του ιατροδικαστή. Η Ελληνική Αστυνομία διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τραγικού περιστατικού. Παράλληλα η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει δώσει εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) της οποίας το πρώτο πόρισμα αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, Δευτέρα.
Το περιστατικό βεβαίως αφήνει πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες νοσηλείας αλλά και τον επαρκή αριθμό των εργαζομένων ανά ασθενή στη μνημονιακή Ελλάδα.
Πειραϊκό Κύμα Τρέχουσες ειδήσεις και νεα Πειραιά