Αιματηρή κατάληξη με έναν τραυματία αστυνομικό και τον 40χρονο δράστη ομογενή από το Καζακστάν, είχε ο έλεγχος σε κλεμμένο ταξί που επιχείρησαν να κάνουν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ πρωϊνές ώρες της Κυριακής στην Καλλιθέα.
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.,, εντόπισαν ένα ταξί για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 27 Φεβρουαρίου από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, να κινείται στην Καλλιθέα. Στη συμβολή των οδών Αγίων Πάντων και Ελ. Βενιζέλου, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε έλεγχο του οχήματος όταν αυτό ακινητοποιήθηκε σε φωτεινό σηματοδότη.
Οι αστυνομικοί προσέγγισαν το όχημα πεζοί, πλην όμως ο οδηγός του οχήματος κινήθηκε αιφνιδίως κατά αυτών, πραγματοποιώντας ελιγμό και τραυμάτισε ελαφρά στα πόδια έναν αστυνομικό παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε ο τελευταίος να τον αποφύγει. Ένας από τους υπόλοιπους αστυνομικούς πυροβόλησε μία φορά κατά του οχήματος για να ανακόψει την πορεία του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός του.
Ο τραυματίας οδηγός μεταφέρθηκε με σε Νοσοκομείο και ο τραυματίας αστυνομικός στο 401 Γ.Σ.Ν Αθηνών.
Όπως εξακριβώθηκε, οδηγός του οχήματος είναι 40χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για πληθώρα διακεκριμένων κλοπών και εμπορία ναρκωτικών, πράξεις για τις οποίες του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
Πειραϊκό Κύμα Τρέχουσες ειδήσεις και νεα Πειραιά