Αν.Υπουργός περιβάλλοντος:’Σκανδαλώδες το τίμημα παραχώρησης του Ελληνικού’.

Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χθες από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού βρέθηκε ο αναπλ.Υπουργός παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τσιρώνης και δήλωσε: «Είμαστε τελείως αντίθετοι στα σχέδια που έχουν κατατεθεί από τη “Lamda Development” για το Ελληνικό, καθώς θεωρούμε ότι δεν θα δώσουν καμία προστιθέμενη αξία στην περιοχή, απ’ την οποία θα χαθούν και πολλές θέσεις εργασίας».

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσιρώνης, τόσο ο ίδιος όσο και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση, «έχουμε την αίσθηση ότι είναι σκανδαλώδεις τόσο οι όροι της σύμβασης για το Ελληνικό όσο και το τίμημά της».Και συνεχίζει η επένδυση «δεν συνεισφέρει ούτε στο ελάχιστο στην υπόθεση των ιδιωτικοποιήσεων και της διαπραγμάτευσης». Η περίπτωση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, «δεν ωφελεί σε καμία στοιχειώδη ρευστότητα την ελληνική οικονομία».

Η πρόθεση είναι αλλαγή πολιτικής και στροφή σε μια ήπια ανάπτυξη σε μια περιοχή όπου υπάρχει υπερπροσφορά δομημένου χώρου. Παράλληλα, υποστήριξε τη μελέτη που εκπόνησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, επίκεντρο της οποίας είναι «η σοβαρή ανάπτυξη ενός μητροπολιτικού πάρκου με ήπιες χρήσεις όπως το οραματίζονται οι κάτοικοι».

About kymaeditor

Check Also

Νέος σεισμός στην Εύβοια – Αισθητός και στην Αττική

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22:48 στη Βόρεια Εύβοια, κοντά στο Προκόπι, στο πλαίσιο της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *