Επικαιρότητα

Επεισόδια και καταστροφές στη διαδήλωση στου Ζωγράφου.

Του · · 1 λεπτό ανάγνωσης
Άνδρες των ΜΑΤ περπατούν ανάμεσα από φωτιές που έχουν ανάψει μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου κατά την διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016. Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από αστυνομικό το Δεκέμβρη του 2008. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Επεισόδια ξέσπασαν μετά από πορεία αντεξουσιαστών στην περιοχή του Ζωγράφου,ως απάντηση στην επιχείρηση της ΕΛ. ΑΣ., νωρίς το πρωί της Δευτέρας για την εκκένωση κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη.

Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες, κομμάτια από μάρμαρα και φωτοβολίδες κατά αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ,ενώ προέβησαν και σε φθορές δυο υποκαταστημάτων τραπεζών στην οδό Παπάγου. Η αστυνομία από την πλευρά της προχώρησε σε ρίψεις δακρυγόνων και χειρομβοβίδων κρότου λάμψεις.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο κύριος όγκος της πορείας εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη.

Κοινοποίηση