Κλείνει για 15 μέρες περίπου για τα πλοία η διώρυγα της Κορίνθου.

Στα αίτια της διακοπής της λειτουργίας της Διώρυγας αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος της Κορίνθου, σημειώνοντας πως τα συνεργεία προχωρούν στην αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος και ταυτόχρονα γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργίας της διώρυγας.

Συγκεκριμένα, συμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας “εξαιτίας των ραγδαίων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, σημειώθηκε αποκόλληση χωμάτινων όγκων από τα πρανή της διώρυγας στην πλευρά της Στερεάς Ελλάδος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της Διώρυγας. Το προσωπικό της Διώρυγας αντελήφθη αμέσως το φαινόμενο και διέκοψε την κυκλοφορία των πλοίων”.

Τα συνεργεία μας, συνεχίζει η ανακοινωση, προχωρούν ήδη σε αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος με βάση την ογκομέτρηση των χωμάτινων όγκων που μετακινήθηκαν, ενώ παράλληλα γίνεται και η απαραίτητη προετοιμασία για τις εργασίες αποκατάστασης.

Τέλος, η εταιρεία θα ενημερώσει το κοινό για τον ακριβή προβλεπόμενο χρόνο αποκατάστασης της λειτουργίας της διώρυγας με νεότερη ανακοίνωση, μόλις ολοκληρωθεί η αυτοψία.

About kymaeditor

Check Also

Τραυματισμένος εντοπίστηκε αλλοδαπός ναυτικός μέλος πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Περάματος από ιδιώτη, για τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *