Κοντέινερ με ναρκωτικά χάπια βρέθηκε στον Πειραιά .

Μεγάλο φορτίο με ναρκωτικά χάπια που σύμφωνα με πληροφορίες θα κατέληγε σε τζιχαντιστές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους κατάσχεσε το τμήμα δίωξης ναρκωτικών και όπλων του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με το γραφείο της αμερικανικής DEA στην Αθήνα.

Το κοντέινερ κατασχέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά και σε αυτό υπήρχαν περισσότερα από 26.000.000 οπιούχα ναρκωτικά χάπια.

Το φορτίο μεταφέρθηκε με πλοίο που είχε ξεκινήσει από την Ινδία. Είχε τελικό προορισμό τη Λιβύη και ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά. Όταν έφτανε στη Λιβύη, θα μεταφερόταν σε εταιρία που, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται με τζιχαντιστές του ISIS.

Η αξία του φορτίου υπολογίζεται σε περίπου 13 εκατ. ευρώ. Το δηλωθέν φορτίο του πλοίου όπου βρέθηκαν τα χάπια ήταν πετσέτες και τραπεζομάντιλα.

Μόλις το πλοίο έδεσε στο λιμάνι, οι αρχές πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο και εντόπισαν το φορτίο το οποίο ήταν κρυμμένο σε κοντέινερ.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Στις 19 Ιουνίου ανοίγει τις πύλες της η 38η Έκθεση Βιβλίου

Το καθιερωμένο καλοκαιρινό ραντεβού των φίλων του βιβλίου επιστρέφει και φέτος στο Πασαλιμάνι, από τις 19 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *