Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Στις 7 με 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ 2018 που διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο της καλλιέργειας της καλλιτεχνικής αγωγής και δημιουργικότητας των νέων ανθρώπων.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο (Ελ. Βενιζέλου 98) πρόκειται να γεμίσει εκείνες τις ημέρες της άνοιξης με χρώματα, νότες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές δημιουργίες και ταινίες μικρού μήκους. Οι ώρες του Μαθητικού Φεστιβάλ είναι από τις 6:30 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ.

Στόχος του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας είναι η ανάδειξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των μαθητών, η προβολή του πολιτιστικού έργου της εκπαιδευτικής κοινότητας, η καλλιέργεια του αισθητικού κριτηρίου των γονέων και παιδιών, καθώς και η ψυχαγωγική απόλαυση όλων. Σκοπός επίσης είναι η επαφή του συνόλου των μαθητών και μαθητριών με την Τέχνη, είτε ως δημιουργών είτε ως ευαισθητοποιημένου κοινού. Μέσα από την εν λόγω επαφή, επιδιώκουμε τη μύηση των νέων μας στα μεγάλα μυστικά της καλλιτεχνικής δημιουργίας και στην αξία της συμμετοχής και της δημιουργίας.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος , αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται στα σχολεία, παρά τις αντίξοες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς συνθήκες, θεωρεί ότι το Φεστιβάλ θα συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής μας.

About kymaeditor

Check Also

Αστυπάλαια: Ένας από τους κορυφαίους αυθεντικούς προορισμούς της Ευρώπης, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Sun​​​​​​​​​​​​​​​

Η Αστυπάλαια συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους «κρυμμένους θησαυρούς» της Ευρώπης για το καλοκαίρι του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *