Μακρόν και Λεπέν στον β’ γύρο στις 7 Μαΐου.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Blooberg, επικαλούμενο το υπουργειο Εσωτερικών της Γαλλίας, με καταμετρημένες περίπου 5.250.000 ψήφους, η Μαρίν Λεπέν προηγείται με ποσοστό 25,2% ενώ ο Μανουέλ Μακρόν έρχεται δεύτερος με ποσοστό 21,1%.

Σοσιαλιστές και συντηρητικοί εκφάζουν την υποστήριξή τους προς τον Μακρόν

Συντηρητικοί και σοσιαλιστές γάλλοι πολιτικοί εκφράζουν την υποστήριξή τους προς τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν εναντίον της Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων εκτιμήσεων, ο προεδρικός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν και να απορρίψουν την Μαρίν Λεπέν με τον ισχυρότερο τρόπο.

Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φόλ εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους προς τον Εμανουέλ Μακρόν.

Από την άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Ζαν-Πιερ Ραφαρέν και μέλος του κόμματος «οι Ρεπουμπλικανοί» δήλωσε ότι σε «ό,τι τον αφορά και χωρίς δισταγμό δηλώνω ότι πρέπει να συσπειρωθούμε πίσω από τον Εμανουέλ Μακρόν».

About kymaeditor

Check Also

Αεροδρόμιο Φρανκφούρτης: Τουλάχιστον 10 τραυματίες όταν υποχώρησε ο πρόσθιος τροχός και κατέρρευσε το ρύγχος Boeing 787

Αρκετά μέλη του προσωπικού τραυματίστηκαν όταν ο πρόσθιος τροχός ενός Boeing 787 υποχώρησε απροσδόκητα σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *