Μείωση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων ανά υπουργό

Μείωση στις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων βάζει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Σε αυτό το πλαίσιο κάθε υπουργός θα δικαιούται μέχρι 9 μετακλητούς υπαλλήλους και δύο δημοσιογράφους, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή.

Αντίστοιχα, οι υφυπουργοί θα δικαιούνται μέχρι έξι μετακλητούς υπαλλήλους έκαστος, χωρίς δημοσιογράφο. Αν ο δημοσιογράφος κριθεί αναγκαίος, τότε μπορούν να καλύψουν μία από τις έξι θέσεις.

Μικρό αριθμό μετακλητών, μέχρι πέντε, θα έχουν οι γενικοί γραμματείς, οι οποίοι κρίνεται απαραίτητο να βοηθηθούν από μετακλητούς και ειδικούς συμβούλους. Άλλωστε, οι γενικές γραμματείες από 93 περιορίστηκαν στις πέντε και έτσι ανέλαβαν περισσότερες αρμοδιότητες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων ανερχόταν, στις 31 Μαΐου, σε περίπου 2.700.

Με τη μείωση των μετακλητών, στόχος είναι η μείωση των κρατικών δαπανών και η μετάδοση ενός μηνύματος αξιοπιστίας στην επιλογή των στελεχών, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν καταγγελίες και πολιτικοί διαξιφισμοί για τον αριθμό τους και το κόστος της μισθοδοσίας τους.

About kymaeditor

Check Also

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των ανώτατων δικαστών και εισαγγελέων για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία των ανώτατων εισαγγελέων και αρεοπαγιτών για τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου. Πρώτοι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *