Κοινωνία

Νίκος Καρακούκης:Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη,είναι μαζική καταστροφή

Του · · 1 λεπτό ανάγνωσης

Σε απανθρακώσεις και πνιγμό οφείλονται οι περισσότεροι θάνατοι από τις πυρκαγιές της Αττικής όπως διαπίστωσε ο προϊστάμενος ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης.

«Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Είναι μαζική καταστροφή» τόνισε ο ίδιος περιγράφοντας την κατάσταση με τις δεκάδες σορούς.

«Έχουμε διενεργήσει ιατροδικαστική έρευνα σε αρκετά θύματα. Οι αιτίες των θανάτων οφείλονται κυρίως σε απανθρακώσεις και σε πνιγμούς εντός του ύδατος» ανέφερε ο κ. Καρακούκης και πρόσθεσε: «Επιπροσθέτως, γίνεται η διαδικασία αναγνώρισης με μεθόδους μακροσκοπικής αναγνώρισης από τους ιατροδικαστές και μέσω του DNA από τα αρμόδια εργαστήρια και προχωρούν οι διαδικασίες».

Όσον αφορά το χρόνο που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ο ίδιος δήλωσε: «Έχουν προχωρήσει αρκετά οι διαδικασίες της ιατροδικαστικής έρευνας. Σοροί γύρω στις 62. Πιστεύουμε ότι μέχρι το Σάββατο θα έχουμε τελειώσει».

Κοινοποίηση