Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης.

Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση είναι η 19η Νοεμβρίου  και δυστυχώς τα στοιχεία από την κοινωνία που επιθυμούμε να κατατάσσουμε στις εξελιγμένες  μόνο βελτίωση δεν δείχνουν, αφού μόνο φέτος έχουν καταγραφεί 700 τραγικές περιπτώσεις κακοποίησης ανήλικων παιδιών από τους γονείς τους. Φυσικά αυτές είναι οι περιπτώσεις που αποκαλύφθηκαν. Υπάρχουν και πολυάριθμες που κρατήθηκαν μυστικές.
Παγκοσμίως, τα ανήλικα θύματα κακοποίησης ξεπερνούν τις 40.000 περιπτώσεις, ενώ ως κακοποίηση ή παραμέληση παιδιού λαμβάνονται όλες οι μορφές σωματικής ή/και συναισθηματικής κακής μεταχείρισης, σεξουαλικής παραβίασης, παραμέλησης ή παραμελημένης θεραπευτικής αντιμετώπισης, ή εκμετάλλευσης για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς, η οποία καταλήγει σε πραγματική ή εν δυνάμει βλάβη που αφορά στην υγεία, την επιβίωση, την ανάπτυξη ή την αξιοπρέπεια του παιδιού, στο πλαίσιο μιας σχέσης εμπιστοσύνης, ευθύνης ή δύναμης.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης οδηγεί σε πολλαπλές διαταραχές της υγείας κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής του παιδιού, προκαλώντας ένα τεράστιο βάρος για όλη τη ζωή των θυμάτων και μια ευρεία πρόκληση για τη δημόσια υγεία.

Δυστυχώς, έχει αποδειχτεί ότι το ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης σχετίζεται με τάσεις αυτοκτονίας, μετατραυματικό στρες, διαταραχές άγχους, κατάθλιψης, διατροφικές διαταραχές και διαταραχές στον ύπνο, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς η σεξουαλική επίθεση επηρεάζει τον εγκέφαλο του παιδιού και έχει σοβαρές επιπτώσεις στη υγειά του για την υπόλοιπη ζωή του. Δημιουργεί κινδύνους για προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας, περιλαμβανομένου και του κινδύνου για θάνατο από διαβήτη, καρκίνο και καρδιακή ανεπάρκεια.

Τα παιδιά είναι το μέλλον και έχουν το προνόμιο να διατηρούν τη δροσιά και τη ανεμελιά τους . Οι ενήλικες οφείλουμε να τους εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες…Είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας!

About kymaeditor

Check Also

Συνεχείς μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Τις πρωινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν στην παραλία «ΨΑΡΗ ΦΟΡΑΔΑ» του δήμου Βιάννου Ηρακλείου σαράντα δύο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *