Πρόσκρουση του Κ/Ζ πλοίου «VIKING JUPITER» στο λιμάνι του Πειραιά

Προσέκρουσε, πρωινές ώρες της Πέμπτης, το Κ/Ζ πλοίο «VIKING JUPITER» σημαίας Νορβηγίας στο λιμάνι του Πειραιά, κατά τη διαδικασία κατάπλου του.
Συγκεκριμένα το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν εξακόσιοι επτά (607) επιβάτες και τετρακόσια ογδόντα τρία (483) άτομα πλήρωμα, προσέκρουσε με τη δεξιά πλευρά στον προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εσωκοιλώματα / στρεβλώσεις στην δεξιά πλευρά του ακροπρυμναίου πτερυγίου – ζωναριού εξάλων καθώς και μικρό ρήγμα περίπου δέκα  εκατοστών.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την πρόσκρουση αποκολλήθηκαν τρία  ελαστικά παραβλήματα και προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στον προβλήτα μήκους δεκαπέντε  μέτρων περίπου.
Το «VIKING JUPITER» συνοδευόταν από τα ρυμουλκά «ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ» Ν.Π. 12369, «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ» Ν.Π. 12544 και «ΠΑΝΘΗΡ Ζ» Ν.Π. 11172, ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

About kymaeditor

Check Also

Τιμητική η επιλογή Μαρκόπουλου για τον Πειραιά

Η επιλογή από τον Πρωθυπουργό,  του Δημήτρη Μαρκόπουλου στη θέαη του υφυπουργού Οικονομικών και μάλιστα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *