Στις εμπορικές τράπεζες οι εγκρίσεις για εισαγωγή προϊόντων.

Στις εμπορικές τράπεζες θα μεταφερθεί η αρμοδιότητα έγκρισης των ποσών που θα πρέπει να εκταμιεύονται για τις εισαγωγές προϊόντων σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο. Στόχος είναι να εξομαλυνθούν οι εισαγωγές πρώτων υλών και αγαθών, καθώς ήδη έχουν αρχίσει να καταγράφονται ελλείψεις στην αγορά.

Το θέμα εξετάσθηκε χθες στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και  αποφασίσθηκε οι εγκρίσεις συναλλαγών για εισαγωγές να γίνονται αποκεντρωμένα, στα υποκαταστήματα των τραπεζών, ώστε να αποφορτιστεί το σύστημα. Οι συναλλαγές ανά επιχείρηση και ανά ημέρα θα αυξηθούν στις 100.000 ευρώ, ενώ θα αυξηθεί και το ημερήσιο όριο που μπορούν οι τράπεζες να πραγματοποιούν πληρωμές από τα 3,5 εκατ. ευρώ στα 5 εκατ. ευρώ.

Οι επιπτώσεις στην λειτουργία των επιχειρήσεων, λόγω των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές θα συζητηθούν σήμερα σε συνάντηση εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ και ΚΕΕΕ αναμένεται να παρουσιάσουν στον κ. Στουρνάρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στη διαχείριση των βασικών λειτουργιών τους, λόγω των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές.

 

About kymaeditor

Check Also

Ρύθμιση χρεών: Νέα ευκαιρία για χιλιάδες οφειλέτες με 72 δόσεις και διευρυμένο εξωδικαστικό μηχανισμό

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το νέο πλαίσιο για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, καθώς μέσα στον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *