Σύγκρουση ιστιοφόρου με λάντζα στο Σούνιο.

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, ότι το Ι/Φ “ΣΑΝΚΤ ΑΝΝΑ” Ν.Π. 11105, το οποίο έπλεε στην θαλάσσια περιοχή Σουνίου, παρουσίασε μηχανική βλάβη.
Στο σημείο έσπευσε το Ε/Γ-Λάντζα “ΖΙΤΑ” Ν.Π. 7488 για  παροχή συνδρομής,  λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών,  η λάντζα προσέκρουσε  στο  Ι/Φ, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών στο “ΖΙΤΑ”, ενώ από το συμβάν δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Το “ΣΑΝΚΤ ΑΝΝΑ” ρυμουλκήθηκε τελικά από το Τ/Χ “ΣΗ ΣΟΣ 1” ΤΛ 325 στο λιμάνι του  Λαυρίου, όπου αποβιβάστηκαν ασφαλώς οι δέκα επιβαίνοντες του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΖΙΤΑ”.

About kymaeditor

Check Also

Τραυματισμένος εντοπίστηκε αλλοδαπός ναυτικός μέλος πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Περάματος από ιδιώτη, για τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *