Σύσσωμος ο πνευματικός κόσμος αποχαιρέτησε το μεγάλο Υδραίο ζωγράφο.

Ο πνευματικός κόσμος της χώρας, συγγενείς, φίλοι και μαθητές του αποχαιρέτησαν σήμερα το μεσημέρι τον εμβληματικό ζωγράφο, ακαδημαϊκό και τρυφερό δάσκαλο Παναγιώτη Τέτση, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ύδρας- Σπετσών- Αιγίνης κκ Εφραίμ. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Λουκάς Παπαδήμος, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός, ο Βασίλης Θεοχαράκης, η Λίνα Μενδώνη, ο Θανάσης Νιάρχος, ο Θεόδωρος Φορτσάκης, ο Νίκος Σηφουνάκης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο ζωγράφος Σωτήρης Σόρογκας, ο ποιητής Χριστόφορος Λιοντάκης, ακαδημαϊκοί και πολλοί εικαστικοί.

«Όταν γνωρίσαμε τον Παναγιώτη Τέτση θαυμάσαμε την απλότητα, τη γενναιοδωρία, την καλοσύνη, τη γνώση, τη σοφία αλλά και την ευγένειά του. Ο Παναγιώτης Τέτσης δεν αφήνει μόνο ένα μεγάλο καλλιτεχνικό έργο, αφήνει κληρονομιά ένα τεράστιο ήθος»μ είπε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Β&Μ Θεοχαράκη, Φώτης Παπαθανασίου.

Η ταφή του Παναγιώτη Τέτση θα γίνει στην αγαπημένη του Ύδρα, αύριο Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι.
Κηδεία τέτση

About kymaeditor

Check Also

Νέο εύρημα που παραπέμπει σε πυραυλικό εξάρτημα ξεβράστηκε σε παραλία του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη

Άλλο ένα παράξενο αντικείμενο που παραπέμπει σε εξάρτημα πυραυλικού συστήματος, ακίνδυνου για τους πολίτες ξεβράστηκε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *