Για τις δράσεις αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μπελαβίλας, στη συνάντηση που είχε με τα μέλη της διοίκησης, την Δευτέρα. Θέματα όπως το λιμάνι και ο τουρισμός κυριάρχησαν στην συνάντηση του επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» με τα μέλη του ΒΕΠ.
Ο Ανδριανός Μιχάλαρος, πρόεδρος του ΒΕΠ, σημείωσε πως το επιμελητήριο αποτελείται κατά 90% από επιχειρήσεις ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας, μηχανουργεία, μικρά χυτήρια και τεχνικούς που εργάζονται σε αυτές τις επιχειρήσεις. «Στον Πειραιά λειτουργούν αυτή τη στιγμή 3.000 βιοτεχνίες. Σημαντική είναι η έλλειψη τεχνιτών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δημιουργεί πρόβλημα στην στελέχωση των βιοτεχνιών με εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό», είπε ο κ. Μιχάλαρος, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα υποδομών και στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού. Ο πρόεδρος μάλιστα του ΒΕΠ και ο υποψήφιος δήμαρχος συμφώνησαν να επισκεφθούν το πάρκο το συντομότερο.
Στην συνάντηση κυριάρχησε το θέμα των Ποσειδωνίων αλλά και η έλλειψη χώρου για τη διοργάνωση εκθέσεων, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΒΕΠ, Γιώργος Παπαμανώλης, έθεσε το ζήτημα επιστροφής στον Πειραιά της μεγάλης ναυτιλιακής έκθεσης.
Ο Νίκος Μπελαβίλας, εξήγησε πως υπάρχουν μέσα στο λιμάνι τρεις χώροι οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα την εποχή (οι μικροί χώροι τον χειμώνα και οι ανοιχτοί το καλοκαίρι) για εκθέσεις και για προσέλκυση τουριστών: Ηετιώνεια πολιτιστική ακτή – Παγόδα – Παλατάκι.
Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στις θέσεις του «Πειραιάς για Όλους» για το master plan της Cosco εξηγώντας πως είναι αντίθετος με την κατασκευή mall και επιφυλακτικός με την αναγκαιότητα επέκτασης των προβλητών. «Ακόμα και αν κατασκευαστούν θα πρέπει να είναι μικρότερες ώστε να συνεχίσει να μην εμποδίζεται το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή», τόνισε. Ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρθηκε και στην κατασκευή ξενοδοχείων τόσο στην πόλη όσο και στο λιμάνι σημειώνοντας πως ο Πειραιάς έχει έλλειψη κλινών.
Ο κ. Μπελαβίλας ενημέρωσε για το ενδιαφέρον της πρέσβειρας της Κίνας για τη δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων που προβλέπεται για το Λιμάνι του Πειραιά ενώ σημείωσε πως η Κυνοσούρα έχει κηρυχτεί αρχαιολογικό πάρκο. Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε και στην πρότασή του για μονοήμερες εκδρομές των επιβατών της κρουαζιέρας σε Σαλαμίνα, Αφαία και Σούνιο. Σε ότι αφορά την κυκλοφοριακή επιβάρυνση ο κ. Μπελαβίλας εκτίμησε πως θα μπορούσαν οι τουρίστες να μεταφέρονται δια θαλάσσης στο Τροκαντερό και από εκεί να φεύγουν για την Ακρόπολη.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Πειραϊκό Κύμα Τρέχουσες ειδήσεις και νεα Πειραιά