Το σκηνοθέτη Ηλία Δημητρίου θα τιμήσει ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους ελληνοκύπριους σκηνοθέτες, τον Ηλία Δημητρίου, πρόκειται να τιμήσει την ερχόμενη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ., ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας στον δημοτικό κινηματογράφο «Μάρθα Καραγιάννη» (Βύρωνος και Χηλής, Ευγένεια).

Οι ταινίες του Ηλία Δημητρίου, με ματιά σατυρική, διακριτικά καυστική και ευαίσθητη, αποτελούν μέρος μια χρυσής πορείας που έχει χαράξει, αφήνοντας ήδη ανεξίτηλο το στίγμα του στο ελληνικό σινεμά.
Η βράβευση του σκηνοθέτη θα πραγματοποιηθεί πριν την προβολή της ταινίας του «Smac» (με ελεύθερη είσοδο), που γίνεται στο πλαίσιο του αφιερώματος του σινε «Μ. Καραγιάννη» με τίτλο «αντιμέτωποι με τη φθορά».

Ο Ηλίας Δημητρίου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1965.
Σπούδασε στην αρχή Θεολογία και έπειτα Κινηματογράφο στην Αθήνα.
Ζει στην Αθήνα όπου και εργάζεται ως σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτη και μοντέρ.
Οι ταινίες μικρού μήκους του έχουν αποσπάσει αρκετά βραβεία και διακρίσεις σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.

About kymaeditor

Check Also

Πέθανε ο Άγγελος Αντωνόπουλος – Θλίψη για τον σπουδαίο ηθοποιό

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος, σκορπίζοντας βαθιά θλίψη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *